FU20 - Bravúrpontok a Tisza mellől

Február 7-én, szerdán folytatódott az FU20-as bajnokság a II. osztály Keleti csoportjában. A négyes nyerősorozatban lévő fiataljaink Szegedre, pontosabban Mórahalomra látogattak, a Tisza Volán fogadta őket. A nyerőszériánk tovább bővült, már öt győztes meccset vívtunk sorozatban. Az ÓKC az eddig megszerzett 14 pontjával felzárkózott az élmezőnyhöz.

Tisza Volán - ÓAM – Ózdi KC 37 - 41 (17 – 21)

A csapatok még szinte „nem is üdvözölték” a közönséget, fiataljaink már ötöt berámoltak a hazai kapuba (6. perc: 1 – 5). Simán tartottuk a 3 – 4 gólos előnyünket (15. perc: 8 – 11). Sőt a 19. percben már hét volt közte (9 – 16). A játékrész hajrájában 12 – 20 után következett egy rossz periódus, amikor a Volán négyszer volt eredményes (29. perc. 16 – 20). Az utolsó percben még egy gólváltás következett, s így négygólos ózdi vezetésnél pihentek a felek (17 – 21).

Fordulás után is folytatódott a gólgyártás – tartottuk a 3 – 4 gólos differenciát (40. perc: 21 – 25). Hiába lőttek sok gólt a szegediek, valamennyire válaszoltunk (50. perc: 29 – 33). A kapuban Soltész többször is hárítani tudott, s támadásban pedig többen is eredményesek voltak. A véghajrá előtt már megint hatra nőtt a különbség (58. perc: 32 – 38). A véghajrá a Voláné volt, de ez már csak a szépítésre volt nekik elég (37 - 41).

Góllövőink: Kiss Bence 12, Kovács Adrián 9, Kecskés Levente 8, Panyák Martin 6, Gazdag Dominik 2, Sápi Dávid 2, Miklós Máté 2.
A kapuban Nagy Péter öt, Soltész Ádám négy védéssel járult hozzá a győzelemhez.

Zelei Botond vezetőedző így értékelt a mérkőzést követően:
- Sokszor lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban ezekben a pillanatokban néha csak hibáztunk, néha könnyelműek voltunk. Összességében, ahogy vártam jól tudunk játszani főleg támadásban, azonban a védekezés, és esetekben a lerohanás botrányos. Magasabb szintre kell emelni mind az akaratot, mind a koncentrációt ezekben a helyzetekben. Gratulálok a csapatnak megérdemelt győzelmet arattunk, jönnek a nehezebb mérkőzések, az lesz az igazi erőfelmérő számunkra.