FU20 - Pontrablás Barcikán

Az FU20 II. osztály Keleti csoportjában a 14. mérkőzését Kazincbarcikán vívta az ÓAM – Ózdi KC korosztályos gárdája. Nehéz mérkőzés várt a fiúkra, hiszen a vendéglátók 4 ponttal többet, 18 egységet összegyűjtve a dobogóért küzdenek. A mieink 14 ponttal a középmezőnyhöz tartoznak. Nem mindennapi izgalmak után sikerült „pontosan” távozni a szomszédvárból.

Szalézi-Kolorcity Kazincbarcika - ÓAM – Ózdi KC 28 - 28 (19 – 10)
Kazincbarcika, Don Bosco Szalézi Sportcsarnok, 120 néző.
Vezette: Bodnár Gábor és Dohány Rajmund.

Kiállítások: 12 – 6 perc.
Hétméteresek: 2/1 - 5/4

Az első percben szerzett Gazdag- góllal vezettünk először a meccsen – utoljára is. Gyorsan hárommal is válaszoltak a hazaiak (3. perc: 3 – 1). Aztán megkezdték a „rugalmas elszakadást”. A 12. percben már ötgólos volt a különbség (9 – 4). Nálunk labdavesztések, rossz lövések – a másik oldalon gólok, nagy mennyiségben. A szünetre már tetemes differencia alakult ki (19 – 10).
A „Talpuk alatt fütyül a szél” című film klasszikus jelenete az, amikor a főszereplőt játszó Bujtor István kidobják a kocsmából. Így szól a másik zsandárt alakító Szilágyi Istvánhoz: „Ha az ember kap egy nagy pofont, feltápászkodik, vesz egy nagy levegőt, s visszaadja.”

Na ezt csinálták a fiataljaink is. A második játékrész egy Levente-góllal kezdődött. Mármint Kecskés Levente lőtte az elsőt a szünet után, s ezzel megkezdte a felzárkózást együttesünk. Sápi duplájával, valamint Budinszki találatával a 37. percben már nem is volt teljesen csúfos az állás: 21 – 15. A félidő derekán már eltűnt a hátrányunk nagyobb fele (46. perc: 24 – 20). Úgy tűnt, lendületbe jöttünk – erre gyorsan kaptunk kettőt (50. perc: 26 – 20). Most viszont volt válaszunk – négy is (54. perc: 26 – 24). Az utolsó előtti percben Kecskés egyenlített (27 – 27). Fél perc volt hátra, amikor ismét előnybe került a Barcika (28 – 27). 10 másodperc múlva ismét Kecskés egalizált (28 – 28). Az utolsó hazai támadás egy labdavesztéssel zárult, így maradt a pontosztozkodás.

Góllövőink: Kecskés Levente 7, Panyák Martin 6, Sápi Dávid 4, Kiss Bence 4, Kovács Adrián 2, Gazdag Dominik 2, Miklós Máté 2, Budinszki Botond 1.

Zelei Botond vezetőedző a mérkőzés után:
- Nehéz edzőként ilyen mérkőzés után értékelni, előzetesen célnak a Nyíregyháza és a Kazincbarcika ellen két pont volt a célkitűzés. Az első félidő tökéletesen jellemzett minket, a meccs előtti edzésünket. Lelketlen, jellemtelen, lassú játékot játszottunk, egyéni és csapat szintű villanások nélkül. A félidőben ugyan az ellenfél vezetett 9 góllal, azonban jeleztem a fiúknak bármennyire is tragikus az eddigi alakulás nem érzem a meccsben, hogy ne tudnánk visszajönni. A második félidőben több labdánk is volt csökkenteni a különbséget azonban ezekkel nem éltünk. Az utolsó 10-15 percben védekezési formációt váltottunk, ami könnyű gólokat eredményezett közvetlen és közvetett úton egyaránt, valamint a kapuban is sikerült belenyúlni pár lövésbe. Nyilvánvalóan bravúr idegenben felállni 9 gólról, azonban még sincs tele a pohár, nem állhatunk bele ilyen lezser módon egy mérkőzésbe. A második félidőért viszont emelem kalapom a csapat előtt.