Pénteken rajt az NBI/B-ben

Július végén kezdte meg a felkészülést a az ÓAM-Ózdi KC felnőtt kézilabda csapata a 2022-23-as bajnokságra. Minden hétköznap egy edzést tartott Kovács Csaba vezetőedző, valamint 5 felkészülési mérkőzést iktattak a programba.

Ezek eredményei:
ÓAM-Ózdi KC - Diósgyőr 38 – 26
Kazincbarcika - ÓAM-Ózdi KC 14 – 36
ÓAM-Ózdi KC - Debrdceni EAC 19 – 27
Mezőkövesd - ÓAM-Ózdi KC 26 – 29
Debreceni EAC - ÓAM-Ózdi KC 36 – 23

Az elmúlt időszakáról Kocsis Csaba a következőket mondta:
„A felkészülés 6 hetében nagyjából elvégeztük azt, amit elgondoltam. Nem mondanám, hogy nem tarthatnánk előrébb, de bizakodóan várhatjuk a kezdést. Noha hosszú, 30 mérkőzésből álló bajnokság van előttünk, nagyon fontos lenne a jó kezdés, ami önbizalmat és magabiztosságot hozhatna a további fordulókra. A játékunkon van mit még csiszolni, fejleszteni, ugyanakkor a csapat mentalitásával és összetartásával elégedett vagyok. Remélem ez töretlen marad a nehezebb napokon is. Az első ellenfelünk otthonából mindig nehéz volt pontokkal távozni, és az sem téveszthet meg bennünket, hogy egy fiatal, újjáépülő csapat vár ránk. Kíváncsian és izgatottan várjuk a rajtot!”

Tehát szeptember első hetének végén megkezdődik a bajnokság a férfi kézilabda NBI/B-ben.
A nyitó mérkőzés 2-án, pénteken 19,00 órától a Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban: Kecskeméti TE Piroska szörp – ÓAM Ózdi KC.

Ózd és Kecskemét távolsága: 195 kilométer.
Az alföldi város sportcsarnokát Messzi Istvánról nevezték el. A névadó, Messzi István olimpiai ezüstérmes súlyemelő volt. 1961-ben született. Kecskeméten ismerkedett meg a sportággal, s a “hírös városhoz” haláláig hű maradt. 1988-ban a Szöuli Olimpián a 82 kilogrammos súlycsoportban szerzett második helyet. (2,5 kilogrammal maradt le az aranyéremről) 1991-ben autóbalesetben hunyt el.

A Kecskeméti TE a 2020 – 21-es NBI/B-és bajnokság végén magabiztos előnnyel (4 ponttal többet szerezve a második helyezettnél) nyerte meg a Keleti csoport küzdelmeit, s jutott fel a legjobbak közé. A tavalyi bajnokságban viszont csak 4 meccset nyertek a legjobbak között, s az utolsó (14.) helyen végeztek az NBI-ben - így visszacsúsztak a második osztályba.

A fentiek alapján kemény mérkőzés vár az ÓAM-Ózdi KC játékosaira péntek este.