Biztató rajt

Biztató rajtSzeptember első hetének végén megkezdődött a bajnokság a férfi kézilabda NB.I/B-ben. Erre a bajnokságra ”sűrűsödött” a mezőny, ugyanis a tavalyi két, 10 – 10 csapatos csoportot felváltotta az „egybeolvasztott” 16 gárdából álló egycsoportos NB.I/B.

 

Az ÓAM-Ózdi KC szeptember 2-án, este 19,00 órakor lépett pályára Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.
Kecskeméti TE – Piroska szörp - ÓAM Ózdi KC 30 – 31 (14 - 13)
200 néző. Vezette: Hajdu Tamás és Halász András
KTE: Szél – Szakály 9, Papp, Szeverényi 4, Farkas, Lukács 3, Horváth A. 9. Csere: Feth, Szikora - Csuzi 4, Horváth B. 1, Kalmár, Tóth Sz., Mogyorós, Farkas, Deák.
Vezetőedző: Tóth Norbert.
ÓAM-ÓKC: Jónás – Ménfői, Gyimesi 6, Veres 6, Szepesi 2, Kovács, Lestál 1. Csere: Moscosco - Csépányi 1, Jancsó 10, Tóth P. 4, Péter 1, Tóth m, Bárdos.
Vezetőedző: Kocsis Csaba.
Hétméteresek: 2/1; 2/2
Kiállítások: 16, illetve 10 perc

Az ÓAM-Ózdi KC kezdte a játékot, s 45 másodperc elteltével Veres Balázs góljával a vezetést is megszerezte. Jól kezdtünk, a 7. percben már 3 – 5 volt az állás. A következő 3 percben többször védett Szél, s a 10.percben már egál (5 – 5) volt. Az első félidő 19. percében Jancsó szerzett szemfülesen labdát, s lőtt gólt (8-9). Ebben a játékrészben ekkor vezetett a csapatunk utoljára. A következő hazai támadást egy ózdi szabálytalanság zárt le – kiállítással járt. Az emberelőnyt kihasználta a KTE. A 22. percben már kettővel „mentek” (12 – 10). Ekkor állt az ózdi kapuba Moscosco. Ebben az időszakban jobban játszottak a vendéglátók. Az ózdiak kétszer is úgy lőttek gólt, hogy a játékvezetők passzív jelzésénél az utolsó passz-lehetőség után találtak a hálóba (Veres és Jancsó), ezzel lett 14 – 12. Az első félidő utolsó percében kettős emberelőnybe kerültünk, amit Tóth Patrik használt ki – kialakítva ezzel a félidei eredményt (14 – 13).
Érdekesség: a pihenőre a vendégjátékosok a nézőtéri székek melletti lépcsőn mentek fel az emeleti öltözőbe. Ózdon néhány – korábbi - forró hangulatú meccsen a vendégcsapat nem biztos, hogy hasonló módon le tudott volna vonulni a küzdőtérről…

A második félidőt a Moscosco – Jancsó, Gyimesi, Szepesi, Csépányi, Veres, Lestál sorral kezdte a csapatunk – másfél perces kettős emberelőnyben. Ezt a játékszakaszt „sikerült” is elveszteni: három gólt kaptunk, s csak egyet lőttünk. 33 perc 17 másodpercnél már időt is kellett kérni Kocsis Csabának, hiszen már 18 – 14 volt az eredményjelzőn. Az időkérés használt, a következő 3 percben 4 gólt lőtt az ÓKC, s máris 18 – 18. Ezután felváltva estek a gólok (40.perc 20 – 20). Itt mi kerültünk emberhátrányba, s „tanulva” a hazaiaktól, ezt a hátrányt mi nyertük meg 2 góllal, a 44. percben – már egyenlő létszámnál – újabb gólt szerezve már 20 – 23 volt az állás. Természetesen jött az újabb hazai időkérés. Három perc múlva ismét döntetlen volt az állás (23 – 23). Következett egy olyan szakasz, amit már az első félidőben is láttunk: egy gól itt, egy gól ott (52. perc: 27 – 27). Ugyanebben a percben a bírók Szepesinél láttak súlyos szabálytalanságot, amiért azonnal piros lappal véglegesen kiállították. Néhány másodperc múlva újabb kiállítás nálunk – kettős emberhátrány. No ezt már nem sikerült két góllal megnyerni – hanem HÁROMMAL. Moscosco pontos pillanatokban jól védett (hetest is fogott), támadásban pedig Veres, Jancsó, Jancsó volt eredményes (55. perc: 27 – 30). Ezt követően őrült végjáték következett. A KTE mindent megtett az egyenlítésért, kétszer is feljött egy gólra. 59 perc 41. másodpernél újabb hazai góllal 30 – 31 volt az állás, amikor ismét emberhátrányba került a csapatunk. Az alföldiek egészpályás letámadásra jöttek ki, de már nem tudtak labdát szerezni. Megvan az első győzelem – méghozzá idegenben.

Kocsis Csaba vezetőedző a következőket mondta a meccs végén:
- A legfontosabb, hogy sikerült a győzelem, de ennél és a küzdeni tudás említésén kívül nem sok jót tudok mondani. Nagyon sok hibánk volt, amit gyorsan megbüntetett az ellenfél. Több fontos pillanatban nem koncentráltunk eléggé, amivel kicsit nyugodtabb végjátékot alakíthattunk volna ki. Kellemetlen stílusú hazai csapat ellen nem volt egyszerű az első meccs, és a jövőbeli sikerek érdekében a játékunknak is fel kell nőnie a küzdőszellemünk mellé.

A nyitóforduló végeredményeit tekintve kiegyenlített, szoros bajnokság várható. A nyolc meccsből kettő döntetlennel végződött, míg másik három meccs egy-két gólos különbséggel zárult.

Az első fordulóban a következő eredmények születtek:
Tata - Ajka 28 - 26
Az első félidő 17 – 8 arányú hazai vezetéssel zárult. Az 56. percben is még 27 – 22 volt az állás. Aztán 18 másodperccel a vége előtt az Ajka feljött egy gólra, de 9 secundummal a vége előtt a Tata eldöntötte a mérkőzést.

Vecsés - Salgótarján 30 - 25
A 24. percben volt utoljára döntetlen az állás (11 – 11). Ezt követően ellépett ellenfelétől a Vecsés, s végig megőrizte az előnyét.

BFKA Balatonfüred - Százhalombatta 28 - 25
Az első játékrészt megnyerték a vendégek (9 – 11). A hazaiak a 42. percben egalizáltak, majd előnyüket növelve hozták a mérkőzést.

Békés - Eger 25 – 24
A Kecskemét mellett az Eger búcsúzott a nyáron az NB. I-től - ők is egygólos vereséggel kezdték a másodosztály küzdelmeit. Az első félidőt a hazaiak végig vezetve 26 – 12 arányban nyerték. A szünet után az Eger többször is megközelítette a békésieket egy gólra. Aztán az utolsó percben 16 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni, de a közvetlenül a végét jelző dudaszó előtti másodpercben dobott góllal a hazai csapat nagyon értékes győzelmet aratott.

Debreceni EAC - Pick-Szeged U21 31 - 25
A 15 – 13-as félidő után simán nyertek az egyetemisták.

Győr - BFKA Veszprém 26 - 26
Végig szoros mérkőzés, egyik csapat sem tudott elhúzni az ellenfelétől.

Szigetszentmiklós - PLER-Budapest 32 - 32
Ez a meccs is nagy küzdelmet hozott. A 47. percben még a vendégek vezettek (26 – 28). . Az 57. percben a hazaiak álltak jobban (32 – 30). A vendégek egy perc alatt két gólt lőve egalizáltak. Az utolsó percben már nem született újabb gól.

>>> Férfi NB I/B eredmények, Tabella <<<