Nem ezt érdemeltük

sem a sorstól, sem a „sporiktól”. Szombaton már a 7. forduló mérkőzéseit rendezték a férfi kézilabda NB.I/B-ben. Az eddig pont nélkül álló együttesünk a tabella alsóházához tartozó riválisát fogadta. Hatalmas küzdelem, nem mindennapi izgalmak után a szerencsésebb vendégek egy utolsó másodpercben (vagy azután) szerzett góllal megszerezte a két pontot.

ÓAM – Ózdi KC - Kecskeméti TE 28 - 29 (14 – 14)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 200 néző.
Vezette: Gulybán Olivér és Juhász Dániel.

ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás - Rozner Kevin 7, Kovácsevics István 7, Zelei Botond 4, Csépányi Gergő 2, Tóth Márk Patrik 3, Péter Dominik 2. Csere: Moscoso Péter Carlos - Kovács Adrián, Skoda Levente 1, Kiss Bence, Kecskés Levente 2. Vezetőedző: Kocsis Csaba.
Kecskeméti TE: Szikora Gergely - Tóth Barnabás Attila 6, Bodnár Ádám, Deák Milán 2, Hunyadi Dániel János 1, Papp István 3, Horváth Andor 2. Csere: Markóczy Marcell, Kucsera Balázs - Francia Zalán, Szeverényi Bence 4, Forgács Tamás Balázs 3, Csuzi Milán 4, Horváth Bálint 3, Vincze Péter Bálint 1. Vezetőedző: Tóth Norbert.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 2/2 - 5/4.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, hamar kinyílt a „gólzsák”. A 6. perc végén már 4 – 4 állt a táblán. Aztán a mieink percei következtek (8. perc: 6 – 4). Ellenfelünk gyorsan felzárkózott (12. perc: 7 – 7). Konyicsák hetest is védett, többször „találkozott” a labdával, támadásban pedig a játékosaink koncentráltan, s főleg eredményesen játszottak – zsinórban ötször találtak a hálóba (20. perc: 12 – 7). Ekkor időt kértek a vendégek, s rendezték a soraikat. Megnyitották a védekezésüket, de a különbség nem sokat változott (24. perc: 14 – 10). A játékrész hajrája viszont az alföldieké volt. Két rossz lövés, egy kapufa, egy labdaeladás, néhány vitatható játékvezetői ítélet - s máris ismét döntetlen volt az állás (14 – 14).

A fordulás után folytatódott a KTE jó sorozata (37. perc: 18 – 20). Rozner két, Zelei egy góljával hamar fordított a KC (41.perc: 21 – 20). Az 51. percben háromgólosra nőtt a differencia (25 – 22). Kapaszkodott a Kecskemét, s egy emberelőnyt két góllal kihasználva az 57. percben ismét egál állt a táblán (26 – 26). Eddig sem volt izgalommentes a csata, de az igazi „őrület” a véghajrában következett. Az 57. percben Kovácsevics lőtt gólt – egy perc múlva jött a válasz. Az utolsóelőtti percben Rozner talált a hálóba – 39 másodperccel a vége előtt jött a válasz (28 – 28). Az utolsó percet egy vitatott bírói ítélet miatt emberhátrányban kellett játszanunk. Kapusunkat, Konyicsákot állították ki érthetetlenül. 30 másodperccel a vége előtt Kocsis Csaba kért időt - az utolsó fél percet mi kezdtük labdával a kézben. 17 másodperc után passzívnak ítélték a támadásunkat, ezért lőni kellett. Tóth Márk Patrikkal szabálytalankodtak. A szabaddobás után Skodának kellett kiszorított helyzetből célba venni a kaput – de mellé lőtt. Ekkor 6 másodperc volt hátra. A kapus rohant a labdáért, indított, s Horváth Andor szinte a félpályáról lőtt a kapunkba. Sokak szerint már időntúl, de a bírók érvényesnek ítélték a találatot (28 – 29).

Kocsis Csaba: - Gratulálok a csapatomnak, mert a szezonban most játszottunk a legjobban. Közel voltunk a győzelemhez. Nagyon örülök, hogy Kovács Adrián így tudott bemutatkozni, s a jövőben nyugodtan lehet rá számítani. Ezek a pozitívumok. A végjátékről: ilyen ezerből egy van. A legvégén volt egy fél helyzetünk, de ebből mégis mi kaptunk gólt. De… 20 méterről nem szabad gólt kapni, ha dudán kívül volt, ha nem. A második félidőben nem volt védésünk. De azt tudom mondani csapatnak, hogy fel a fejjel. A mi dolgunk az, hogy hétről hétre próbáljunk meg javulni. Aki tájékozódott a klubunk múltbeli és jelenlegi helyzetéről, az tudja, hogy mi a célunk. Olyan csapatot kell építeni, aki mindegy, hogy melyik osztályban erősséget tud képviselni.

Tóth Norbert vezetőedzőtől azt kérdeztem, hogy minek volt köszönhető a győzelem: - Az utolsó másodpercben lőtt gólnak. A viccet félretéve, olyan csapathoz jöttünk, amely keresi magát, minél előrébb szeretne kerülni ebből a mostani helyzetéből. Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy minél kevesebb technikai hibával hozzuk le. Ezzel szemben a játékosaim nagyon sok hibát vétettek, ziccereket hagytak ki – de helyén volt a szívük.