Újabb fontos mérkőzés

(Jelenleg melyik nem fontos?) Szombaton este 18 órakor rendezi az ÓAM – Ózdi KC a Marosiban a bajnokság kilencedik meccsét. A Ceglédi KKE látogat hozzánk.

Az alföldi csapat tavaly még a legjobbak között szerepelt – ám mindössze 4 pontot gyűjtött. Ezzel simán kiesett, 11 pont kellett volna a bennmaradáshoz.
A csapat kerete jelentősen megváltozott, s idén a másodosztályban sem szerepel valami fényesen.

Az eddigi eredményeik:
Pick Szeged U21 - Cegléd 30 - 25
Cegléd - Debreceni EAC 31 - 23
Szigetszentmiklós - Cegléd 33 - 28
Cegléd - Vecsés 32 - 31
Győri ETO - Cegléd 29 - 26
Cegléd - BFKA-Veszprém 32 - 34
Cegléd - Kecskeméti TE 35 - 18

Vendégeink eddig idegenben egyetlen pontot sem szereztek, az eddig 3 győzelmüket otthon aratták. Az erőnlétükkel sem lehet semmi gond. (Ezzel Nagy Károly vezetőedző eddig egyik csapatánál sem volt gond.) A 7. körben otthon ütötték ki a Kecskemétet. A mérkőzésen sokáig semmi sem utalt a KO-ra, de a meccs utolsó szakaszában produkáltak egy 11 – 0 -ás sorozatot – ezzel biztosság téve a sikerüket.

Nagy Károly vezetőedző kérdéseinkre a következőket válaszolta a csata előtt:

A bajnokság előtt milyen célkitűzésekkel kezdték a sorozatot ?

"A szokásokkal ellentétben, az NB I/B-ben most nem voltak nagyon nagy célok Cegléden. A bajnoki címet megszerezni rögtön az NB I-es kiesés után például most nem kell, de azért az első öt hely egyikét elvárom a csapattól. Összességében a hosszú távú csapatépítésen van a hangsúly."

Az eddig elért eredmények tükrében hogy értékeli csapata teljesítményét ?

"Rendkívül csalódottak vagyunk, hiszen a felkészülésünk nagyon jól sikerült, ezzel ellentétben a bajnokikon nem hoztuk sokáig az elvárt játékot. Így több kínos vereséget is szenvedtünk, az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy rengeteg sérültünk volt eddig, kulcsjátékosom (Dobi Bence) esett ki pld. a teljes idényre."

Mit vár az ózdi találkozótól ?

"Én a Ceglédtől mint az edzőjük mindig győzelmet várok el! A kisebb sérüléssel bajlódó játékosaim térnek lassan vissza, a legutóbbi Kecskemét elleni győztes bajnokin helyenként azt az arcunkat mutattuk már, ami benne van ebben a csapatban. Most is hasonló teljesítmény kell, két pontért megyünk Ózdra is."

Kocsis Csaba, vezetőedzőnk a következőket mondta:

„Egy formába lendülő Cegléd ellen kell jó teljesítményt nyújtanunk. Bízom benne, hogy az elmúlt két meccsen mutatott játékra még egy pici javulást rá tudunk tenni. Moscoso Péter Carlosra ebben a bajnokságban már valószínűleg nem számíthatok, meglátjuk a többiek bevethetőek lesznek-e.
Persze célunk megszerezni az első pontjainkat, de a fegyelmezett játék és a küzdés az alapja ennek is. Így erre kell elsősorban figyelnünk az elejétől, meglátjuk mire lesz elég.