Rajtolunk a Kupában is

November 8-án, szerdán este 19 órakor megkezdi szereplését az ÓAM – Ózdi KC gárdája a Magyar Kupa sorozatában. Miskolcon, a Városi Sportcsarnokban (Görgey utca 19.) a Diósgyőri VTK fogadja együttesünket.

Csapatunknak nem lesz könnyű dolga. A DVTK pompás sorozatot teljesít, nyílegyenesen halad a céljai megvalósítása felé – az NB. II. „C” csoportjában a bajnoki cím megszerzéséért. Hat mérkőzés után pontvesztés nélkül vezeti a harmadosztály tabelláját.

Imponáló a gólkülönbségük: 208 – 145. A második helyezett Salgótarján (21 – 28), valamint a Szinvaparti KSE „úszta meg” tízgólosnál kisebb különbségű vereséggel (29 – 35). A többi négy találkozón mindig megvolt a „köztetíz”.
Augusztusban, az első felkészülési mérkőzésünkön az ÓAM – Ózdi KC kilencgólos győzelmet aratott a DVTK ellen, de ebből sok következtetést nem szabad levonni. Főleg úgy nem, ha figyelembe vesszük, hogy a miskolci gárda a

Magyar Kupában már elbúcsúztatott egy másodosztályú ellenfelet.
Szeptember 27-én: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd 32 - 32 (17 – 18)
Döntetlen eredmény esetén az alacsonyabb osztályú klub a továbbjutó.

A szeptemberi meccsen hatalmas csatát látott a 800 fős közönség. A vendégek kezdtek jobban (8. perc: 3 – 8 – 16. perc: 7 – 12). A szünetig egy gólra felzárkózott a vendéglátó (18 -18). A fordulás után gyorsan előnybe került a DVTK (35. perc: 21 – 18). A Kövesd még visszavette a vezetést (47. perc: 25 – 26), de a hajrában már a hazaiak kerültek előnybe, s a vendégek csak egyenlíteni tudtak (32 – 32).

Vezetőedzőnk, Kocsis Csaba következőket nyilatkozta:
- A múlt heti “üres” hét második felében már a DVTK ellen készültünk. Egyáltalán nem adják előre oda a továbbjutást a magasabb osztályban szereplő csapatnak. Többször felhívtam a játékosok figyelmét, hogy nem szabad a nyári felkészülési meccsből kiindulni, mert akkor kellemetlen meglepetésben lesz részünk. A Mezőkövesdet már elbúcsúztatták a kupában, a bajnokságban karnyújtásra van nekik a bajnoki cím, tehát ellentéte a mi formánkénak.
Nálunk van beteg, sérültek, ettől függetlenül megfelelően éles játékkal tovább kell jutnunk.