Magyar Kupa 2023-24

Szerdán Miskolcon, a Városi Sportcsarnokban kezdte meg a sorozatot az ÓAM – Ózdi KC gárdája. A vendéglátó az NB. II. „C” csoportját magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel vezető DVTK volt. A nyáron felkészülési mérkőzésen összemérte erejét a két csapat, akkor a mieink 9 góllal nyertek. A hétközi összecsapás a kupabúcsút is jelentette kéziseinknek.

Diósgyőri VTK - ÓAM – Ózdi KC 28 - 23 (12 – 13)

Gólszerzőink: Tóth Márk Patrik 5, Bárdos Máté 5, Zelei Botond 5, Molnár Gergő 4, Péter Dominik 3, Csépányi Gergő 1.

A csarnokba kilátogató 500 néző gólszegény kezdést látott. Másfél perc elteltével Tóth Márk Patrik góljával vezettünk, majd az 5. perc végén egalizált a DVTK (1 – 1). A mi perceink következtek (14. perc: 3 – 6). Két – három góllal vezettünk, majd a 25. percben négyre növeltük a különbséget (6 – 10). A játékrész utolsó előtti percében értek utol megint a hazaiak (11 – 11). Gyors gólváltást követően 10 másodperccel a lefújás előtt Péter Dominik góljával egygólos előnnyel tértünk pihenőre (12 – 13).

A fordulást követően megint hosszú gólcsend következett. A 35. perc végén ezt Tóth Márk Patrik törte meg (12 – 14), de szűk másfél perc múlva már megint iksz állt a táblán (14 – 14). „Lábrakaptak” a hazai kézisek. A 44. percben már hárommal vezettek (19 – 16). Megint mi jöttünk, a 48 percben Zelei Botond góljával ismét döntetlen az állás (20 – 20). Izgalmas csata kerekedett ki a hajrában. Gól ott – gól itt. Az 58. perc közepén Molnár Gergő 23 – 23-ra alakította az eredményt – s számunkra rémálomszerű két és fél perc következett, amit öt góllal elbuktunk. Hagytunk ki hetest, háromszor is védett az ellenfél kapusa, kaptunk üres kapus gólt is amikor már a veszett fejszét próbáltuk megfogni, s az utolsó előtti másodpercben is egyet, s ezzel alakult ki az ötgólos hazai siker (28 – 23).

Vezetőedzőnk, Kocsis Csaba a meccs után a következőket mondta:
- A motivációnk és a küzdőszellem rendben volt, ahogy mindig, azonban ennél több pozitívum nem említhető. Inkább ezzel lenne probléma, mert ezt könnyebben ki lehetne küszöbölni. Nem értjük a mérkőzés lélektanát, nem tudjuk mikor mi a megfelelő kockázatvállalás, nem tudjuk mikor kell leginkább koncentrálni. Súlytalanok vagyunk a visszarendeződésnél, hacsak nincs bent támadásban Csépányi Gergő. Amíg az ellenfélnél 10 játékos is kivette a részét a góllövésből, addig nálunk mindössze 6, akikből 2 belső ember volt csak. Ezek a problémák nem újkeletűek, az elejétől velünk vannak, dolgozunk rajta hétközben, de egyenlőre itt tartunk, hogy a harmadosztály bajnokesélyesénél idegenben ennyire vagyunk képesek.

Fotó: Ádám János - boon.hu