Továbbra is pont nélkül

November 11-én, szombaton a Hajdúságban volt tennivalója az ÓAM – Ózdi KC NB.I/B-s kézilabda csapatának. A Debrecen – Ózd régi rivalizálásának újabb fejezete újabb hazai sikert hozott. Csapatunk így a 10. forduló után is pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

Debreceni EAC - ÓAM – Ózdi KC 31 - 26 (15 – 12)
Debrecen, 200 néző. Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián.

Gólszerzőink: Kovácsevics István 6, Csépányi Gergő 5, Zelei Botond 5, Tóth Márk Patrik 4, Rozner Kevin 4, Péter Dominik 2.

A mérkőzés Konyicsák Tamás védésével vette kezdetét, de aztán 5 perc alatt háromszor is a kapunkba találtak az egyetemisták (3 – 0). Zelei Botond két góljával sikerült közelíteni (8. perc: 3 – 2). Ismét a vendéglátók percei jöttek (15. perc: 7 – 4). Egy viharos öt perc következett, s a 20. percben Rozner góljával már iksz volt az állás (9 – 9). Aztán egy rossz lövés, egy szerencsétlen kapufa, s kaptunk egy üres kapus gólt is - mindezek ellenére Csépányi két góljával tartottuk a lépést (27. perc: 12 – 11). A játékrész hajrája a hazai csapaté volt (15 – 12).

Az első félidőt rosszul kezdtük – a másodikat is. Kicsivel több, mint tíz perc alatt ellépett az ellenfél (41. perc: 22 – 14). A következő időszakban sikerült csökkenteni a különbséget. Sorozatban Kovácsevics (kétszer is), Péter, Tóth Márk, Rozner és Zelei is megzörgette a hajdúságiak hálóját (49. perc: 25 – 20). Aztán a mérkőzés hajrája úgy alakult, hogy minden kapott gólra tudtunk válaszolni. Így maradt az ötgólos differencia (31 – 26).
A középmezőnyhöz tartotó DEAC ellen tisztességgel helytállt a gárda.

A találkozót követően Kocsis Csaba vezetőedző a következőket nyilatkozta:
- Magunkhoz képest jól játszottunk, sikerült a lépést tartanunk velük a szünetig, amely elsősorban a nyitott védekezésnek és a fegyelmezettebb támadó játéknak köszönhető. Fordulás után gyorsabb, frissebb játékosok ellen rögtön beragadtunk, amelyet a későbbiekben csak kozmetikázni tudtunk. Az történt, ami ilyenkor szokott, felőrölnek bennünket az ellenfelek. A 2. félidőben, amikor gólt szereztünk, azonnal jött a válasz, mivel nem tudtunk megfelelő fizikumot állítani a támadók elé. Összességében nincs szégyenkezni valónk, ismét megtettünk mindent, amit tudtunk.

Fotó: Derencsényi István https://www.facebook.com/deachandball