Az első hazai

A bajnokság második fordulójában komoly játékerőt képviselő ellenfél érkezik Ózdra. A bajnoki címre is esélyes Tata AC gárdáját látjuk vendégül. A mérkőzésre minden érdeklődőt vár az ÓAM-Ózdi KC, a belépés INGYENES!

A 2021-22-es bajnokság alapszakaszában a Tata a 4. helyen végzett a Nyugati csoportban. A felsőházi rájátszásban 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 7 vereséggel, 20 szerzett ponttal a 4 . helyen zárt. (ÓAM-ÓKC 2 győzelem, 2 döntetlen, 14 vereség, 6 pont 10. hely.)

Április 10-én Ózdon: ÓAM-ÓKC - Tata 21 - 32
Május 22-én Tatán: Tata - ÓAM-ÓKC 31 – 18

Következő ellenfelünk több alkalommal is szerepelt az NB. I-ben. 1996 – 97-es éveben, illetve az 1998 – 99-es bajnokság Tatabánya – Tatai Cserép néven. Mindkét alkalommal kiestek. 2007 – 08, majd a 2011-12-es sorozatban már Tatai HAC néven – szintén mindkét évben kiestek.

A Tatai AC kispadján Sibalin Jakab a vezetőedző. Veretes játékosi múlt áll mögötte. 1990-ben az év legjobb magyar játékosának választották. 1987 – 97 között 108 alkalommal lépett pályára válogatott mezben – 250 gól szerezve. Az 1988-as Szöuli Olimpián a 4.; az 1992-es Barcelonai Olimpián 7. lett a válogatottal. Játszott világbajnokságon is: 1990-ben a 6 helyen zárt a válogatottunk.

A vendégek kapusa Tatai Péter – szintén- igencsak eredményes pályafutást mondhat magáénak. 87 alkalommal védett a magyar válogatottban. Szerepelt a 2013-as világbajnokságon és a 2014-es Európa-bajnokságon. A Veszprém csapatával KEK-győztes, kétszeres magyar bajnok, s egyszeres Magyar Kupa-győztes. A másik magyar élcsapat, a Szeged kapusaként EHF Kupát nyert. A romániai Nagybánya gárdájával román bajnok és kupagyőztes. A német Göppingen csapatával szintén EHF Kupát nyert. A 38 éves hálóőr Csurgóról a nyáron igazolt Tatára.

Sibalin Jakab vezetőedző a következőket mondta a meccs előtt:
- A bajnokság előtt számszerűsítve nincs meghatározva célunk. Nem úgy alakult a keret, ahogy szerettük volna. Több játékosunk sérült, s a helyükre nem tudtunk igazolni. Ráadásul új szerkezetű a bajnokság. Voltak meglepetések az első fordulóban is. Sokat kell utazni a meccsekre. Még nem tudjuk melyek lesznek a meghatározó csapatok.
A szombati meccsről: az Ózd is a felsőházban játszott a tavalyi bajnokságban. A nyáron még erősödtek is. Nagyon erősnek tűnik a jobb szárnyuk, a Jancsó – Gyimesi szárny. Az első fordulóban idegenben aratott győzelmük növelheti az önbizalmukat is. Csapatom célja az, hogy merjünk bátran játszani, de nehéz, ki-ki meccsre számítok.
Sajnos, én nem tudok a csapattal tartani, mert Tatabányán van kötelezettségem. Így a másodedző (és az F20-as csapat szakvezetője), Márton Ádám irányítja majd a csapatot.

Kocsis Csaba nyilatkozata:
- Az előző szezonból már megismert tatai csapat ellen akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha jelentősen csökkenteni tudjuk a ki nem kényszerített hibáink számát. Szeretnénk minél jobban semlegesíteni az erősségeiket, illetve a várt esélyeket kihasználni a védelmükben. Talán papíron esélyesebbek picit, ennek ellenére hazai pályán fontos 2 ponttal lehetünk gazdagabbak, amennyiben megközelítjük a legjobb játékunkat.