A helyzet változatlan

Szombaton este a Marosiban az ÓAM – Ózdi KC az ugyancsak rossz helyzetben lévő Tatai AC gárdáját fogadta. A vendégek az első fordulóban arattak egy győzelmet – azóta kilenc vereséget szenvedtek. Ezzel a két ponttal vezettek a forduló előtt a mieink előtt.

ÓAM – Ózdi KC - Tatai AC 26 - 33 (15 – 20)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 200 néző.
Vezette: Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár.

ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás - Rozner Kevin 1, Kovácsevics István 4, Zelei Botond 1, Molnár Gergő 1, Tóth Márk Patrik 5, Péter Dominik 2. Csere: Nagy Péter - Csépányi Gergő 5, Skoda Levente 4, Kecskés Levente 1, Kovács Adrián, Bárdos Máté 1, Tóth István Sámuel 1. Edző: Kocsis Csaba.
Tatai AC: Hermann Ákos - Kiss Martin 1, Valler Kristót Zoltán 6, Gajdos Dániel 1, Tass Barnabás, Schekk András 4, Sárosi Ádám 5. Csere: Hajós Ádám - Kreisz Márk 3, Molnár Marcell 4, Vass Ákos Dániel 6, Körtélyesi Zoltán 1, Krancz Kolen 1, Kretz Attila 1, Katus Bálint Szabolcs, Zatureczki Kevin. Edző: Márton Ádám.

Kiállítások: 2 – 4 perc.
Hétméteresek: 3/2 – 3/3.

Mi kezdtünk – a vendégek kapusa védett. A vendégek gólt lőttek, mi (sorozatban) egyenlítettünk (10. perc: 5 – 5). A következő percben ismét a hálónkba találtak, de utána megakadt a meccs. A félidő derekén, a 15. percben lett 6 – 6 az állás. Utána a vendégek „kaptak lábra”. A következő két perc forgatókönyve: mi eladjuk a labdát (háromszor) – ők lerohannak és gólt lőnek (17. perc: 6 – 9). A csapatunk küzdött. Sikerült is felzárkózni (21. perc: 10 – 11). Aztán megint labdaeladás, rossz lövés – a másik oldalon könnyű gólok (23. perc: 10 – 15). A félidő utolsó szakaszában minden gólunkra jött a válasz, így a különbség nem változott (15 – 20).

Amit a félidőben az öltőzőben megbeszéltek a mieink, nos, abból semmi nem jött be. Három perc alatt háromszor találtak a hálónkba. Így már tekintélyesre nőtt az előnyük (33. perc: 15 – 23). A 42. percre sikerült visszaállítani a félidei differenciát (20 – 25). Ötgólos hátrányból nem tudtunk kivergődni. Sőt, következett megint egy ötgólos széria, s máris ott volt a köztetíz (48. perc: 20 -30). Következett megint egy jobb időszakunk, fel tudtunk zárkózni mínusz hatra (55. perc: 25 – 31). A véghajrában egy eladott labda, egy kihagyott hetes, egy rossz lövés miatt maradt a biztos vendéggyőzelem (27 – 33).

A vereség egyik oka: a vendégek kapusa az első játékrészben 15 gólt kapott – emellett 11 lövést kivédett. 42 százalékos védéshatékonyság. A mi oldalunkon 20 gól mellett 6 védés (23 százalékos teljesítmény).

Kocsis Csaba: - Voltak bíztató jelek – csak … Azokban a pillanatokban, amikor ott vagy rajtuk, rögtön két- három eladott labda, vagy sáncról lepattanó labda – egyből gólt kapsz, és már hárommal vezetnek. S megint ott vagy, hogy összeesel. Nyilván nem vagy jobb csapat náluk – az ilyen momentumok összenyomnak. Megint kergethetjük őket. Az első félidőben semmi védekezés nem volt, meg egy minimális kapusteljesítmény. A húsz kapott gól egy előtted lévő csapattól rengeteg. A második félidőben próbáltunk közelebb menni. Ők is belehibáztak elől, mi is belehibáztunk. Visszanőtt a különbség. Gyakorlatilag megtörték a visszazárkózási kísérletünket. Ez volt az idén a második meccs, amin az akarás ilyen passzív görcsösséges valami volt, amiből nem jött ki jó védekezés az első félidőben. Ez így kevés, hogy csak fellángolásaink vannak. A fiúkkal együtt én is letört vagyok, másra számítottunk, másra készültünk.

Márton Ádám: - Kiesési rangadónak írtuk be mi is ezt a mai mérkőzést. Arra számítottunk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Láttuk az ózdi csapat erősségét, erősségeit, és ebből próbáltunk úgy felkészülni, hogy ne legyen esetlegesen problémánk. Hála istennek, most mi jöttünk jobban ebből. További célunk, hogy bennmaradjunk ebben a ligában. Nem lesz egyszerű a dolgunk, de megpróbáljuk.