Szombaton jobb volt az ellenfél

A 2022-23-as NB. I/B-s bajnokság második fordulóját bonyolították le szeptember 10-én. Az első hazai meccsre a Tata csapata érkezett Ózdra. Tavasszal Ózdon 32 – 21; Tatán 31 – 18 arányban győztek a dunántúliak.

ÓAM-Ózdi KC - Tatai AC 21 – 23 (7 – 10)
Ózd, Marosi István Sportcsarnok. 250 néző

ÓAM-Ózdi KC: Moscoso – Jancsó 1, Gyimesi, Veres, Szepesi 1, Kovács 5, Lestál 1. Csere: Jónás 1 (kapus) – Csépányi 2, Bárdos 3, Tóth Patrik 7, Ménfői, Tóth Márk, Péter. Edző: Kocsis Csaba.
Tatai AC: Tatai – Kiss, Kovács 2, Kreisz 5, Gajdos 1, Bodnár 3, Sárosi 6. Csere: Blázsovics (kapus) – Tóth Barnabás 2, Vass 2, Igali 2, Molnár, Katus. Edző: Márton Ádám.

Az új bajnokság első hazai mérkőzésére lassan gyülekeztek a nézők, pedig erre az összecsapásra ingyenes volt a belépés.
Érdekesség, hogy a vendégek kispadján nem a vezetőedző Sibalin Jakab ült, mert ő a Tatabánya NB.I-es csapatának is az edzője, s a két együttes meccsének időpontja most ütközött.

A piros mezben játszó mieink kezdték a találkozót. Jól – még két perc sem telt el, s már 2 – 0 állt az eredményjelzőn. A vendégek a 10. perc végén egyenlítettek (3 – 3). Ettől kedve átvették az irányítást, s egy – két góllal vezettek. Moscoso jól védett, cask az első félidőben 12 védése volt. Viszont a másik oladalon a támadójátékunk akadozott. Többször védett a volt válogatott kapus, Tatai is, illetve a rossz lövések mellett a kapufát sikerült többször eltalálni a játékosainknak. A 26. prcben 6 – 9-es állásnál kért időt Kocsis Csaba, hogy rendezze a sorokat. Ezt követően az első játékrészben még egy – egy gól esett, s így 7 – 10 arányú vendég vezetéssel mehettek a pihenőre a felek. Elmondható, hog a védekezésünkkel nem volt baj. A 10 kapott gól elfogadható. (Ráaádsul ebből kettő a védekező játékos kezén megpattanva, a kapust becsapva került a hálóba.) A vendégek a nyitott védekezésével a mieink nemigen boldogultak. A hét lőtt gól volt a nagyon kevés, s ez mindent elárul a támadójátékunkról…

Az első félidőt rosszul zártuk – a másodikat még rosszabbul kezdtük. A játékrész első tíz percében tovább növelték előnyüket a tataiak (40. perc: 9 – 15). Ekkor Moscoso helyére Jónás állt a kapunkba. Ötgólos vendeégvezetést követően Tóth Patrik sorozatban háromszor lőtt Tatai hálójába (48. perc: 13 – 16). Tűzbe jött a közönség is, s biztatta, hajtotta a csapatunkat. Az 54. percben Tóth Patrik újabb góljával két gólra, majd az 56. percben Bárdos Máté találatával egy gólra zárkóztunk fel (19 – 20). A véghajrában hol egy, hol két góllal vezetett a Tata. Az idő vészesen fogyott, így nem volt lehetőségünk az egyenlítésre. Kétgólos győzelmével a vendégek elvitték a két bajnoki pontot (21 – 23).

Kocsis Csaba vezetőedző a meccs után a következőket mondta:
- Jól kezdtünk, 2 – 0 után volt ziccerünk a háromgólos vezetéshez is. Ám ez kimaradt, 3 – 0 helyett 2 – 3 lett percek alatt. Mi ragadtunk meg a felállt fal elleni játékban. A védekezésben amire készültünk, azt sikerült megoldani, de elől azt a test-test elleni játékot, amivel be kéne nyomnunk magunkat, azt megállították. Erőtlennek, gyengének bozonyultunk. A támadó harmadban nem láttam azt a lendületet, ami szükséges let volna.
A szünet után elmentek, eldöntötték a meccset. Mi védekezést váltottunk, igyekeztünk hamar labdát szerezni. Visszajöttünk a meccsbe. Egy góra feljöttünk, de nem sikerült átbillenteni az állást.
Igazából megérdemelte a győzelmet a vendégcsapat. Az utolsó negyedórai játék, a küzdelem, hogy nem adták fel a fiúk – arra lehet építeni.

A forduló többi mékőzéséről

Békés - Ajka 31 – 26 (15 – 13)
A mérkőzés lején a vendégek vezettek, olykor 3 góllal is. A 23. percben egyenlített a Békes, s a félidőig 2 gólos előnyre tettek szert. A máodik félidőt megint a vendégek kezdték jobban. A 45. percben még egy góllal vezettek is (20 – 21). Ettől kezdve a hazaiak átvettek a játék irányítását, s magbiztosan nyertek.

PLER-Budapest - BFKA- Balatonfüred 37 – 26 (22 – 14)
A felek a 17. percben még egyenlően álltak (11 – 11). Ezt követően elhúzott a PLER, s magabiztosan nyert.

Eger - Debreceni EAC 28 - 22 (11 – 11)
700 néző előtt játszották a mérkőzést. Az első félidőben egyenlő erők küzdelmét látták a néző. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a szünetig semi sem dőlt el. A második félidőben aztán fokozatosan elhúzott az Eger, s végül biztosan nyert.

Salgótarján - Kecskemét 30 - 33 (16 – 14)
Az első félidőben végig a hazaiak vezettek 1 – 2 góllal. A szünet után 4 perc alatt egyenlítettek a vendégek. A 45. percben még döntetlen volt az állás (23 – 23). A következő 5 perces időszakot 4 góllal nyerte meg a Kecskemét, s a végén is biztosan őrizte az előnyét.

Százhalombatta - Győr 19 – 22 (10 – 17)
Nagyon erősen kezdett a Győr. A 7. percben már 0 – 5 volt az állás. Már az első félidőben eldöntötték a meccset a vendégek. A 49. percben 14 – 22 volt az állás. A hajrában sorozatban 5 gólt dobva szépítettek a hazaiak.

Pick-Szeged U21 - Szigetszentmiklós 32 - 31 (16 - 13)
Az első félidőben változatos játék alakult ki. Felváltva vezettek a csapatok. Játékrész hajrájában, az utolsó két percben dobott két góllal szerzett 3 gólos előnyt a Pick- Szeged. A szünet után többször is visszavette a vezetést a vendégcsapat. Másfél perccel a vége előtt még 2 góllal vezettek (29 – 31), de a hátralévő időben Varga Mihály 3 gólt lőtt (azutolsót egy másodperccel a vége előtt) – ezzel győztek a hazaiak.

BFKA-Veszprém - Vecsés 27 – 26 (15 – 10)
Az első félidőben a fiatalok magabiztosan vezetve 5 gólos előnyre tettek szert. A második játékrészben szép lassan felzárkózott a Vecsés. 80 másodperccel a vége előtt csökkent egre a kölönbség. Az utolsó másodpercekben még a hazai kapusnak kellett védenie, hogy megmaradjon a szűkös előny.