Szombaton „kézisdélután” a Marosiban

2022. szeptember 17-én, szombaton délután két kézilabda mérkőzést láthatnak az érdeklődők a Marosi István Sportcsarnokban.

16,00 órától a Az FU 20. osztály „Kelet” csoportjában rendeznek találkozót az ÓAM-Ózdi KC és a Nyíregyházi SN fiataljai között. (Az SN azt jelenti, hogy Sportcentrum Nonprofit Kft.)
Az első fordulóban az ÓAM-Ózdi KC Abonyban a világválogatott kézilabdázóról, a város szülöttjéről elnevezett arénában, a Varga István Sportcsarnokban lépett pályára. A HÉP csapatától 33 – 26 arányú vereséget szenvedett.
Ugyancsak az első fordulóban az egykori vidéki kézilabda fellegvár a Nyíregyháza utánpótlás gárdája az Újfertő vendége volt, s idegenben egy pontot szereztek. 31 – 31 volt a végeredmény.
Szombaton délután 4 órától itt a lehetőség a Lovas Szilárd által irányított fiataljaink előtt a javításra, az első bajnoki pontok begyűjtésére.

Az NB.I/B-s csapatunk a 3. fordulóban a Kézilabda Klub Ajka együttesét fogadja. Ellenfelünk két vereséggel kezdte a bajnokságot. Az első fordulóban a Tata vendégeként 28 – 26; a második fordulóban a Békés otthonában 31 – 26 arányban kaptak ki. Két kör után a tabella utolsóelőtti helyét „foglalják” el.


A 2021 – 22-es bajnokságban az NB. II. Észak-nyugati csoportjában „vitézkedtek”, s meggyőző fölénnyel nyerték meg a bajnokságot. Mindössze egy verséget szenvedtek, s 5 pontos előnnyel végeztek az élen.

A meccs felvezetéseként Kocsis Csaba csapatunk vezetőedzője a következőket mondta:
- Csalódottak voltunk a múlt héten az eredmény és a középső 25 percben mutatott játék miatt, de szerencsére rövid időn belül van lehetőség a javításra. Szeretnénk a szurkolóinkat már a meccs elejétől lázba hozni, amihez magas hőfokon kell kezdenünk a meccs első percétől. Bár kétszer már kikapott, de ellenfelünk két jó teljesítményt nyújtott eddig. Volt esélyük a pontszerzésre mindkétszer. Hasonlóan nehéz mérkőzés vár ránk, amely után reméljük nemcsak a küzdőszellemünknek tapsolhatnak a nézők, hanem a 2 pontnak is.

A bajnoki mérkőzés 18,00 órától kezdődik a Haskó Tamás – Natkai Róbert bírópáros vezetésével.

A belépőjegyek ára: 700 forint. (Természetesen mindkét találkozóra érvényes.)
Támogatói jegyek is válthatók – ezek ára: 1.500 forint.