2024-01-26 09:51:13

Január 5-én kezdte meg az ÓAM – Ózdi KC felnőtt kézilabda csapata az NB.I/B tavaszi sorozatára. Azóta minden hétköznap edzettek a keret tagjai. Az erőgyűjtést két felkészülési meccs „színesítette”, s mutatta meg hol tart a gárda.

Kocsis Csaba vezetőedző a következőket nyilatkozta:
- Január első hetében kezdték a felkészülést. Mik az eddigi tapasztalatok?
- Elég rosszkor jött a szünet, 5-6 viszonylag jól sikerült mérkőzés után folytathattuk volna inkább. Ahogy január elején elkezdtük, azt kaptam, amire számítottunk, sokmindent elölről kell kezdeni, és itt nem a fizikális dolgokra gondolok. A sokszor ismételt indokok miatt nincs egy alap játéktudásunk, amit minden körülmények között hozni tudunk, ezért óriási munka van abban a játékosok és az edzők részéről, hogy pozitív irányba haladjon a csapat teljesítménye egy-egy periódusban. Na, most ez a 2-3 hét szünetben nyilván elmaradt. Az első két edzőmeccs is ezt mutatta, azonban úgy gondolom, gyorsabban fog sikerülni, mint a nyáron, amikor tényleg a mínusz 10-ről kezdtük.

- Időközben volt két felkészülési meccs is. Ezek hogy sikerültek?
- Katasztrófálisan. Rengeteg technikai hiba, kihagyott helyzet és átjáróház a védelemben. Alaphelyzetben nagyjából ilyenre vagyunk képesek, azonban mikor építjük magunkat, koncentráltan edzünk, fókuszálunk a mérkőzésre egész héten, akkor azért ez változni fog. Ezen dolgozunk. Az edzőmérkőzések amúgy sem jelentenek sokmindent. A laikusok nyáron azt várhatták a három jól sikerült találkozónkból, hogy igen erős csapatunk lesz, pedig a dolgok mögé pillantva más volt a helyzet.

- Szó volt (tervbe volt véve) a keret bővítése, megerősítés is. Ezen a téren mi a helyzet?
- Ez így nem teljesen fedi a valóságot. Nem volt tervben az ismert okok miatt, azonban novemberben bejelentkezett egy korábbi ózdi játékos, akivel szóbeli megállapodás szerint már a decemberi 3 mérkőzésen is számolhattam volna. Később kérte, hogy januárban csatlakozna csak, mi erre szintén rábólintottunk. A felkészülés kezdetén viszont újabb változtatást kért volna, amiben már nem tudtunk partnerek lenni. Így várhatóan ugyanazzal a kerettel vágunk neki a rajtnak, mint amivel befejeztük a Mezőkövesd ellen.

- Február 3-án (pénteken) a kezdődik a bajnokság második fele. A Listavezető Győri ETO lesz a vendégünk. Addig mi a csapat programja?
- Január 26-án még egy hazai edzőmérkőzés a Mezőkövesd ellen.

- Milyen elképzelésekkel vág neki a csapat a bajnokság tavaszi szezonjának?
- Sokminden függ attól, hogy mikorra sikerül visszatérnünk az utolsó hat meccsen mutatott formánkhoz. Miután ez megvan, az első győzelem a cél. Bármi másról felesleges addig is beszélni. A sorsolás eleje biztos nem kedvező. Győr, a magára találó Budai Farkasok, a várhatóan dobogós Veszprém, Ajka mind-mind nagyon kemény feladat, nem mintha lehetne nekünk idén könnyű ellenfél. Természetesen vannak egyéb célok is, amelyek a jövő szempontjából fontosak, de ezek igazából az edzéseken és a háttérmunkákban teljesedhetnek ki.

Mint azt vezetőedzőnk is mondta az együttes első hazai meccsét, s egyben az utolsó felkészülési meccsét január 26-án, pénteken játssza a Marosiban. Az ellenfél a Mezőkövesd gárdája lesz, akikkel az utolsó meccset vívtuk a tavalyi évben. Akkor nem mindennapi izgalmak után 26 – 26 lett a végeredmény. A szünetben 14 – 12-re, a 4 0. percben hat góllal (22 – 16) vezettünk, mégis pontosztozkodás lett a vége.
A kezdés ezúttal 19,00 órakor.