A főpróba jól sikerült

(Hogy képzavarral éljek) célegyenesbe fordult a rajt előtti felkészülés. Pénteken este a Marosiban első hazai (egyben utolsó felkészülési) meccsét vívta az ÓAM – Ózdi KC. Az ellenfél a vármegyei rivális a Mezőkövesd volt. Azt is lehet mondani, hogy a helyük még ki sem hűlt a vendégöltözőben, hiszen tavaly a bajnokság utolsó mérkőzésén is ők voltak az ellenfeleink. Akkor egy fordulatos találkozón döntetlen született (26 – 26).

ÓAM – Ózdi KC - Mezőkövesd 36 - 32 (17 – 17)
A kezdésre ötvenfős közönség gyűlt össze a Marosiban (a végére közel 100 főnyi közönség látta az eseményeket). Mindkét csapat 14 – 14 játékost nevezett a felkészülési mérkőzésre.

ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás 1 - Rozner Kevin 8, Kovácsevics István 5, Csépányi Gergő 3, Kovács Adrián 2, Skoda Levente 4, Péter Dominik 5. Csere: Zelei Botond 2, Molnár Gergő 3, Kecskés Levente 1, Bárdos Máté, Tóth István Sámuel 2.

A vendégek kezdték a játékot – mi pedig remekül a meccset. 130 másodperc telt el, amikor már 3 – 0 állt a táblán. Aztán a 5. perc végén már a Kövesdnél volt az előny (4 -5). Nagy rohanás kezdődött, szinte nem is töltöttek a csapatok, csak lőttek (15. perc: 11 – 11). Mindkét fél kipróbált több variációt mind támadásban, mind védekezésben. A játékrész forgatókönyve az volt, hogy elmentünk egy – két góllal – aztán a vendégek egyenlítettek. A szünetre is egálnál mentek a mérkőzők (17 – 17).

A fordulás után is mi vezettünk (40. perc: 24 – 22). Konyicsák többször is jól védett, a sajátnevelésű Kovács Adrián a védekezésben hozta a megszokott szigorú játékát, de ezúttal már a támadásokból is kivette a részét – két gólt is lőtt.

A szélsőink is jól és eredményesen játszottak, s középről is több gólt sikerült szerezni. A hajrába döntetlennél érkeztek a felek (53. perc: 31 – 31), de a hajrá a miénk volt. Ötletes, szellemes támadások után szép gólokat lőttek a játékosaink, s a végén négy lett közte (36 – 32).

Kocsis Csaba, vezetőedzőnk a következőket mondta:
- Igyekeztünk kevesebb hibával játszani, ez nagyjából sikerült is. Nyilvánvalóan a Mezőkövesd abszolút edzésnek fogta fel a mérkőzést, mi pedig már bajnoki szemléletben játszottunk. A tempóban kezd arra hasonlítani a mutatott játék, amit szeretnék, de a pontosságban és legfőképpen a tudatosságban még elől is és hátul is sokat kell fejlődnünk. Óva intettem a játékosokat, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítsanak a győzelemnek, de egy kis önbizalomnövelőnek eltehetjük a továbbiakra.

Tehát a bajnokság előtti utolsó felkészülési meccs jól sikerült. Jövő héten szombaton (február 3-án, szombaton) a bajnokesélyes, listavezető Győri ETO érkezik a Marosiba. Kezdés a megszokott időben 18,00 órakor.