Baljós árnyak

A Csillagok háborúja című sorozat negyedikként bemutatott része, amely a történet előzményeit mutatja be – ez kapta a „Baljós árnyak” elnevezést. Az 1999-ben bemutatott film címe tökéletesen illik felnőtt csapatunk jelenlegi helyzetére.

A 2023-24-es NB. I/B-s bajnokság őszi eredményei– az ismert nyári előzmények miatt – nem sikerülhettek úgy, mint a korábbi években. Az őszi idényben az utolsó két fordulóban sikerült egy – egy döntetlennel pontot szerezni. A tavaszi (pontosabban februári) bajnokság kezdetben a korábbinál szorosabb meccseket hozott. A két listavezető, a Győri ETO és a Veszprémi Handball Académy is csak nagy csatában tudott nyerni ellenünk. Az utoljára lejátszott találkozó Pesten a Rákosmente ellen is a lehető legszorosabban alakult. A hazai gárda egy góllal tudott nyerni. Az izgalmas meccsek után úgy tűnt, a közönség szimpátiája is kezd visszatérni, díjazzák a küzdést, az akaratot, bíztatják a fiúkat.

Vezetőedzőnket, Kocsis Csabát arról kérdeztem, mi a véleménye a csapat februári teljesítményéről.

- Miben sikerült előrelépni?
„Bíztam benne, hogy a csapat teljesítményének javuló tendenciája folytatódik az őszi idény utolsó hat fordulójához hasonlóan, a győri, a veszprémi mérkőzés és a farkasok ellen egy jó darabig ez így is volt. A védekezés és az abból történő gyors támadásvezetés, a test-test elleni fizikai hátrányunk ellensúlyozása, a bátrabb támadójátékbéli megoldások, illetve az önbizalom azok a területek, ahol jobban teljesítünk. Annak ellenére tudta a csapat ezt hozni, hogy meccsről meccsre 2-3 felnőtt hiányzónk mindig akadt. Ahogy ez várható volt nyáron, ahogy épült és tapasztalatot szerzett a csapat, úgy tudtunk fejlődni és stabilabban hozni azt, amire képesek vagyunk. Az elmúlt hétvégén teljes kerettel tudtunk utazni, és az ellenfél játékereje miatt is a hétvégi Rákosmente elleni meccs volt az, amit úgy gondoltam, ilyen formában megfogunk tudni nyerni. Egészen a 33. percig rendben is volt minden, azután sajnos a sérülés és a piros lap miatt is nehéz helyzetbe kerültünk, amit nem tudtunk megoldani.

- Mi várható a hátralévő bajnoki mérkőzéseken?
„Sajnos, úgy néz ki, hogy Kovacsevics Istvánra térdműtét vár, Tóth Márk pedig az MR- vizsgálatot várja. Szintén a térdével küszködik már régóta, felugrani, kitámasztani sem nagyon tud. Előbbi biztosan nem tud segíteni a hátralévő 11 meccsen, utóbbinál okosabbak leszünk nemsokára, de valószínű ő sem lesz képes a játékra. Ez nagyban meghatározza a tavasz további részét, maradt három belső ember támadásban, így az eddig védekező feladatokat elvégző, ifjúsági korú Kovács Adriánnak lesz lehetősége támadásban is fejlődni. Talán még nagyobb gond, hogy két, védekezésben a másodosztály fizikai kritériumait elérő játékos esett ki, így nélkülük a védelmünk is visszaeshet minőségileg. Voltunk már hasonló helyzetben 2 évvel ezelőtt, hogy 9-10 mezőnyjátékossal kellett egy tavaszt végigcsinálni, de ez most jóval nehezebb lesz.”