VÉGRE!

Pénteken már a 21. fordulóhoz érkezett az NB.I/B mezőnye. Csapatunk az utolsó előtti helyen szomorkodó Fejér-B.Á.L Veszprém U21-es fogadta. A múlt héten „Baljós árnyak” címmel írtam a meccs előtti előzetest. Akkor három alapjátékosunk (Moscoso Péter Carlos, Kovácsevics István, Tóth Márk Patrik) hiányzott a keretből. Azóta változott a helyzet - rosszabb lett. A fenti hiányzók mellett Rozner Kevin is csak a nézőtérről nézhette a többiek csatáját. Kocsis Csaba vezetőedző csak 12 játékost tudott nevezni a találkozóra.

ÓAM – Ózdi KC - Fejér-B.Á.L Veszprém U21 39 - 36 (19 -13)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok. 350 néző.
Vezette: Sándor György és Szabó Balázs.

ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás 1 - Bárdos Máté 8, Skoda Levente 6, Csépányi Gergő, Kovács Adrián, Molnár Gergő 8, Péter Dominik. Csere: Nagy Péter - Zelei Botond 5, Kecskés Levente 5, Tóth István Sámuel 6. Vezetőedző: Kocsis Csaba.
Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: Kaiser Bálint - Csizmadia Levente 1, Fazekas Máté 6, Szatmári Bence 4, Török-Vida Zsombor 7, Éles Zsombor, Fink Radó Zoltán 4. Csere: László Armand - Poharánszki Iván, Fercsik Dániel 4, Gulyás Máté Boldizsár 4, Rubos Norbert 1, Patonai Bálint 4, Szucsik Benedek 1, Ihász Dávid Viktor. Vezetőedző: Éles József.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 4/4 - 1/0.

Két rossz támadással kezdődött az összecsapás. Aztán a 2. percben a vendégek szerezték az első gólt, amivel megszerezték a vezetést is. Zelei és Skoda góljaival a 3. perc végén már itt volt az előny (2 -1). A 10. perc végén Molnár góljával alakult 5 – 5-re az állás. Konyicsák hetest védett, ziccert fogott, majd gólt is dobott. El is léptünk hárommal (14. perc: 8 – 5). Kapusunk a következő időszakban is jeleskedett, elől pedig valaki mindig meg tudta oldani a helyzetet, s góllal sikerült befejezni a támadásokat (21. perc: 12 – 8). A félidő hajrája is a miénk volt (19 – 13).

A szünetben rendezte a klub a „Dobj egy macit” elnevezésű jótékonysági akciót. A nézők által bedobott plüssjátékokat a gyógypedagógiai nevelésben részesülő gyerekek kapták. Egy nemes adományozó a macik mellé egy – egy 500 forintos támogatást is adott, amelyet a „Nyitott Kapuk Alapítvány’ kap. Az akció nagy sikert aratott, ennyi maci még sosem került a játéktérre, mint most.

Dobj egy macit

Fordulás után nagy rohanás kezdődött. A vendégek kinyitották a védekezésüket, kettős-hármas emberfogással követték a mieinket. A sok futással pedig fárasztották a játékosainkat. A második játékrész első 12 perce rengeteg gólt hozott (10 – 10), de a lényeg az volt, hogy tartani tudtuk a különbséget (42. perc: 29 – 23). Az előnyt Tóth, Molnár és Bárdos góljaival sikerült növelni is (44. perc: 32 – 24). Aztán emberhátrányban sikerült „elcserélni” magunkat, többen voltunk a megengedettnél a pályán – ennek újabb kiállítás lett a „jutalma”. Ezt alaposan kihasználták a dunántúli fiatalok (46. perc: 32 – 27). Vérszemet kaptak a vendégek (49.perc: 34 – 32). Látszott, hogy nehéz lesz a meccs hajrája.

Kétgólos előnyünknél Konyicsák kétszer is nagyot védett, majd Kecskés gólja hozott némi megnyugvást (55. perc: 37 – 34). Hősies védekezéssel ezt a differenciát már sikerült az izgalmas hajrá során tartani (39 – 36).

Kocsis Csaba: „Nem újdonság, hogy vannak hiányzóink, ezzel számoltunk. A kérdés az volt, bírjuk-e erővel végig. Sikerült összerakni egy hat-hétgólos előnyt. Nem volt más választásuk, hogy kijöttek egy érdekes védekezésre. Nem is tudom, hogy nevezzem. Nevezhetjük kettős emberfogásnak, hármas emberfogásnak. Elől – szerencsére – megtaláltuk a gólokat, de hátul egyből kaptuk is a gólokat. A fáradtság hozta az eladott labdákat, ezeket a hibákat újabb találatokkal büntették, s ezzel tudtak közelebb zárkózni. A vége megint izgalmas volt. Bennünk vannak a szokásos hibák, ezeket a múlt héten nem éltük túl, most igen.
Gratulálok a csapatnak, mert ezt a győzelmet már megérdemeltük.
Vannak még meccsek, ezeken szeretnénk pontokat gyűjteni, de sajnos többen nem nagyon leszünk.”