Irány a „Hírös város”

Petőfi Sándor adta egykor a jelzőt az alföldi síkság közepén elterülő településnek, amely nemcsak az ő korában volt az, hanem ma is „hírös”. Sokak véleménye szerint azért, mert Kecskemét az ország egyik legélhetőbb városa, és valójában az Alföld szinte minden szépségét egyesíti. Az ÓAM – Ózdi KC NB.I/B-s csapata pénteken a sorozat 22. fordulójában látogat a KTE otthonába.

A tavalyi bajnokságban szeptember 2-án, a bajnokság első fordulójában csapott össze a két gárda. Az első félidőt még a hazaiak nyerték (14 – 13), ám a szünet után izgalmas körülmények között fordítottunk, s egy góllal nyertünk (30 – 31). Februárban a visszavágón már sokkal simábban 33 – 26 arányban győztünk. Viszont ezzel le is zártuk a közös történetünk kellemes emlékeit. Az ősszel, október 14-én a Marosiban vitatott körülmények között a kecskemétiek szerezték meg a két bajnoki pontot. A szünetben még döntetlen volt az állás (14 – 14). A véghajrában, másfél perccel a vége előtt még vezettünk (28 – 29). A vége előtt 40 másodperccel egyenlített a KTE. Az utolsó támadásunk során Skoda kapuralövése közben szabálytalankodtak vele, de a bírók továbbengedték a játékot. Az ellenakciót az utolsó másodpercben fejezték be – góllal (28 – 29). Sokak véleménye szerint időntúli volt már a lövés, de a játékvezetők megadták a gólt…

A most folyó bajnokságban eddig 11 pontot szerzett az alföldi csapat, amely a kiesés ellen küzd. Az idei hat forduló során mindegyik alkalommal vereséget szenvedtek (KTE – Debrecen 21 - 25; Szigetszentmiklós - KTE 32 - 19; KTE - Vecsés 25 - 28; Győr - KTE 37 - 18; KTE - Veszprémi Akadémia 24 - 34; Ajka - KTE 40 - 17).

Mindkét csapat keretében sok a sérült játékos, gondokkal küszködtek a heti felkészülés során.

Vezetőedzőnk, Kocsis Csaba a következőket nyilatkozta:
- Két nehéz helyzetben levő játékoskeret. A hazaiak még belátható távolságra vannak a bennmaradástól, nálunk inkább a matematikai esély van. Szeretnénk ezt minél tovább életben tartani, és hát az őszi mérkőzés rémálmát egy kellemesebb emlékre cserélni.