Megfogyva bár, de törve nem

Remélem, megbocsájt Vörösmarty Mihály, a Szózat költője, hogy az idézett nemzeti énekünk hatodik versszakának sorait mertem a tudósításom címének adni. De… a heti felkészülés során öt olyan játkosunk készült a felnőtt kerettel, akik az ifjúsági csapat bajnoki mérkőzésein is pályára léphetnek. Több alapjátékosra sérülés miatt eleve nem lehet számítani. Erre pénteken a kiesés ellen küzdő Kecskeméti TE otthonába 13 játékost tud nevezni a mérkőzésre Kocsis Csaba vezetőedzőnk. Ezt mindennek lehet nevezni, csak jó előjelnek nem…

Kecskeméti TE - ÓAM – Ózdi KC 24 - 32 (13 – 11)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 100 néző.
Vezette: Budai-Bock Krisztián László és Wenzel Tamás.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 1/0 – 6/5.

Egy – egy rossz támadás, pontosabban a kapusok jó védései után Skoda szerezte az első gólt a 2. percben. A jó kezdés eredményeként az 5. percben 2 – 5 állt a táblán. A félidő közepére Bárdos góljával négyre nőtt az előny (4 – 8). Ébredezett a KTE a 24. percben egalizált is (9 – 9). Aztán a félidő hajrája a vendéglátóké volt. Ráadásul egy utolsó másodperces góllal kettőre növelték a differenciát (13 – 11).

Kísért a múlt – gondolhattuk a szünetben, hiszen az ősszel a Marosiban is egy utolsó másodperces (vagy azután született) góllal nyertek az alföldiek.

Mindenesetre a második félidei kezdésünk rossznak nem mondható. Levente-gólokkal kezdtünk. Skoda és Kecskés góljaival utolértük a hazaiakat (32.perc: 13 – 13). A remek sorozat folytatódott. Konyicsák többször védett, támadásban pedig szebbnél szebb gólokkal újból előny csikartunk ki (40. perc: 13 – 19). Azonban fogyott a csarnokban a levegő. Némi megtorpanás után a hajrához közeledve zárkózott a KTE (49. perc: 19 - 22). Aztán mindent beleadva megkezdtük a hajrát. A mozgékony, kisebb termetű játékosaink is megtalálták az ellenfél védőfalában a réseket, s a lehetőségeket ki is használták (53.perc: 20 – 26). Innét már kézben volt a két bajnoki pont – nem is engedtük ki a markunkból. A Levente-gólok a véghajrában sem maradtak. Skoda egyszer,

Kecskés kétszer is a hálóba talált, így magabiztos lett a sikerünk (24 – 32).

Góllövőink: Kecskés Levente 9, Skoda Levente 7, Bárdos Máté 4, Zelei Botond 4, Tóth István Sámuel 4, Csépányi Gergő 2, Molnár Gergő 2.

A 32 lőtt gól idegenben nem rossz, de a kapott 24 miatt sem kell magyarázkodni.

Kocsis Csaba vezetőedzőnk a mérkőzést követően a következőket mondta:
- Az első félidő második 15 perce kivételével sikerült kézben tartanunk az eseményeket, ekkor viszont teljesen elfelejtettük a megbeszélteket. Ezen kívül a támadás és a védekezés is jól működött, megérdemelten nyertünk. Örülünk a győzelemnek, de azért túl nagy jelentőséget nem szabad neki tulajdonítani, mert ahogy mi is, az ellenfél is sok problémával néz szembe ebben a bajnokságban. A jövő héten sokkal nehezebb ellenállás vár ránk, remélem, hogy akkor már a jegyzőkönyvben szereplő minden játékos bevethető lesz. Gratulálok a csapatnak!

Nagypénteken Szegedről érkeznek a Pick akadémistái. Várjuk őket – sporttársi tisztelettel – minél többen a Marosi lelátóin.