Nagypénteken a Pick-Szeged U21 az ellenfél

Csapatunk két győztes után március 29-én a Marosiban lép pályára a férfi kézilabda NB.I/B. 23. fordulójában. Ellenfelünk az egyik, nemcsak magyar, hanem nemzetközi szinten is sikereket elérő klubunk, az OTP-Bank Pick Szeged utánpótlás gárdája lesz.

A tavalyi bajnokságban mindkétszer a pályaválasztó csapat győzött. 2022. októberében Szegeden 28 – 22, április elsején a Marosiban 34 – 29 lett az eredmény.

A most folyó sorozatban a Pick Szeged U21 a 6. helyen áll a tabellán: 12 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség, ezzel 26 pont a mérlegük. Ellenünk október 22-én öt góllal nyertek a Tisza-partján (34 – 29).

A 2024-es mérlegük negatív. Két győzelem mellett ötször is vesztesként hagyták el a játékteret. (Cegléd – Pick Szeged 37 – 30; Pick-Szeged – Tata 31 – 30; Békés – Pick Szeged 37 – 29; Pick Szeged – Mezőkövesd 36 – 32; Budai Farkasok – Pick Szeged 30 – 27; Pick Szeged – Rákosmente 32 – 34; Fejér- B.Á.L U21 31 – 29).

Feltűnő, hogy nagyon sok gólt kapnak. Valamennyi találkozón legalább harmincszor vették be a kapujukat.

A találkozó előtt a kérdéseimre a következőket válaszolta Szabó Levente, a Pick-Szeged U21 vezetőedzője:

- Milyen tervekkel, elképzelésekkel kezdték szeptemberben a bajnoki sorozatot?
Célunk az osztály megtartása, a legtehetségesebb akadémisták felnőtt bajnokságban való versenyeztetése.

- Az elért eredmények, a jelenlegi 6. helyezés alapján, hogy értékeli csapatát?
A kitűzött célunkat nagy valószínűséggel teljesíteni fogjuk az őszt dobogós helyen zártuk, elégedett vagyok a csapat eddigi teljesítményével.

- A tavasszal két győzelem mellett öt vereség a mérlegük. Mi lehet a visszaesés oka?
A téli szünetben csapatunk teljesen átalakult. Öt játékosunk kapott profi szerződést, illetve magasabb osztályban NB/I-ben játéklehetőséget. Örömmel engedtük fiataljainkat a további fejlődés érdekében. Mint edző természetesen szerettem volna, hogy csapatom érmet szerezzen az idei felnőtt bajnokságban, amire reális esélyünk lett volna. De természetesen az akadémiánk stratégiája fontosabb és ez így helyén van. Az ifjúsági csapatunkból pótoltuk a hiányzókat, illetve két tehetséges fiatal sportoló érkezett akadémiánkra. Lukács Kornél Kecskemétről, Németh Bulcsú Veszprémből. Több játékosom az első felnőtt mérkőzéseit játssza ebben az időszakban.

A legszomorúbb a sok sérülés. Sajnos ebben a nehéz szakmai helyzetben: (új csapatot kell építeni) Rea Barnabásnak a térde, Juhász Ádámnak és Losonczy Zéténynek a bokája sérült meg súlyosan. Tavasszal a vírusos betegségek is „nehezítették” csapatunk eredményes munkáját. Nagyon sok „alsóházas” csapat erősített tavaszra. A nagyon fiatal tapasztalatlan játékosaimnak időre van még szüksége, hogy felvegye a felnőtt bajnokság ritmusát.

- Mit vár az ózdi mérkőzéstől?
Ellenfelünk jó, eredményes periódusban van. A mérkőzéseiket elemezve jól látszik, hogy tisztességesen dolgoznak a fiúk és készülnek a mérkőzéseikre. Sok nagyon szoros mérkőzést játszottak mér ebben az évben az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal.
Csapatomnak a játék minden elemében jobb teljesítményt kell nyújtania az utolsó két mérkőzéshez képest, hogy győztesen tudjuk elhagyni az ózdi pályát…

Az ÓAM – Ózdi KC ez év elején szoros meccseket játszott, de az első négy találkozón a pontszerzés még nem jött össze. Az utolsó két mérkőzésen már ez is sikerült (ÓAM-ÓKC – Fejér-B.Á.L U21 39 – 36; Kecskemét – ÓAM-ÓKC 24 – 32).
Vezetőedzőnk, Kocsis Csaba a következőket mondta:
-Szeretnénk folytatni a jó sorozatot, ezt pedig a győzelemmel lehetne. Fizikailag nehezebb mérkőzés lesz, játékban kell felülmúlnunk őket. Kevesen vagyunk, ez további hiányzóval bővült erre a meccsre, reméljük csak erre a hétvégére.

Március 29-én (Nagypénteken) 18,00 órától a Marosiban:

ÓAM – Ózdi KC - OTP-Bank Pick Szeged U21 bajnoki mérkőzés.

Minden érdeklődőt várunk. A belépés díjtalan!