A vége volt végzetes

A férfi kézilabda NB.I/B már a 23. fordulójához érkezett. Az ÓAM – Ózdi KC a Pick Szeged fiataljait fogadta. Moscoso – Rozner, Kovácsevics, Tóth Márk Patrik … nem a kezdőcsapat összeállítását sorolom, hanem azoknak a neveit, akik sérülés miatt nem álltak a csapatunk rendelkezésére. A szakvezetés csak 12 játékost tudott nevezni a mérkőzésre…

ÓAM – Ózdi KC - OTP Bank – Pick Szeged U21 30 - 31 (17 – 14)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 300 néző.
Vezette: Garai Balázs Róbert és Varasdi Levente Zoltán.

ÓAM -Ózdi KC: Konyicsák Tamás - Bárdos Máté 7, Skoda Levente 5, Csépányi Gergő 1, Kovács Adrián, Molnár Gergő 8, Tóth István Sámuel. Csere: Zelei Botond 4, Kecskés Levente 4, Péter Dominik 1. Vezetőedző: Kocsis Csaba.
Pick Szeged U 21: Radvánszki Attila - Szűcs Balázs 1, Járó Kristóf Zsolt, Kovács Martin 1, Furka Márton János 4, Gazsó Péter 6, Tokodi Dominik 2. Csere: Koncz György Attila - Balogh Dániel 4, Sajben Soma 5, Tusjak Márton 4, Tisza Levente 1, Németh Bulcsú Botond 1, Vidovenyecz Máté 1, Kucsera Máté 1, Fekete Gellért István. Vezetőedző: Szabó Levente.

Kiállítások: 6 - 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/1.

Két rossz támadással kezdődött a mérkőzés, aztán a 2. percben a Pick szerzett vezetést. Gyorsan jött a fordítás, a 6. percben már 3 – 1 volt ide. Egyenlő erők csatáját hozta a meccs. Vezettünk, de a vendégek mindig egyenlítettek (17.perc: 7 – 7; 21. perc: 9 -9). Aztán a mi perceink következtek. Csapatunk hatásosan védekezett, Konyicsák jól védett, támadásban pedig mindig megtalálta valaki a rést a falon (27. perc: 14 – 11). A szegediek kapust cseréltek, a mezőnyben is állandóan változtattak az összeállításukon, de közelíteniük nem sikerült. 25 másodperccel a vége előtt Bárdos lőtte a 17. gólunkat. A félidő utolsó támadása végén egy vitatható bírói döntés miatt időntúli hetest lőhettek a Tisza-partiak – ezt Konyicsák védte, így háromgólos előnnyel mehettek pihenni a felek (17 – 14).

A fordulás után 25 másodperc telt el, amikor Bárdos góljával már négyre nőtt a vezetésünk (18 – 14). A 37. percben Szabó vezetőedző időt is kért. A vendégek hét a hat elleni játékra váltottak, de Skoda labdát lopott, s az üres kapuba ívelt (21 – 16). Még egy gyors gólváltást követően az ellenfelünk megkezdte a felzárkózást. A belső embereinket a rövid kispad miatt nem tudtuk pihentetni, több hiba is becsúszott a játékunkba. Ezek következtében többször is ziccert lőhettek – többnyire sikerrel (42. perc: 22 – 21). A 48. percben egalizáltak (23 – 23). Csapatunk küzdött, hajtott, de a vendégek frissebbek voltak. Az 53.percben már kettőre nőtt az előnyük (25 – 27). Játékosaink nem adták fel, előbb Bárdos egyenlített, majd Molnár góljával visszavettük a vezetést (58. perc: 28 – 27). Erre kettővel válaszoltak a vendégek, majd 80 másodperccel a vége előtt Kecskés ismét egyenlőre változtatta az állást (29 – 29). A szegediek 10 másodperc múlva ismét vezettek. Az utolsó percben Kocsis Csaba is időt kért – az akciónkat Molnár gólja zárta – 13 másodperccel a lefújás előtt 30 – 30 állt a táblán. Szabó Levente is időt kért. 8 másodperce volt a Picknek, s az utolsó támadásukat sikerült góllal befejezni, amivel el is vitték a két bajnoki pontot (30 – 31).

Kocsis Csaba: „Ez várható volt, hogy megyünk ameddig bírjuk. Ha a végjáték előtt el tudunk távolodni, akkor van esélyünk, akkor meg tudjuk nyerni, hanem, akkor egy ki-ki meccs lesz a végén. Nem tudjuk lecserélni, pihentetni 5 – 10 percre azokat a játékosokat, akik pillanatnyilag rossz szériában vannak, vagy éppen elfáradtak. A végén már persze nincs oxigén, elfogytunk fejben is, s ilyenkor kikapsz eggyel …
Sajnáljuk, mert nyerni szerettünk volna.”

Szabó Levente: „Fiataljaink nem „szokták” meg, hogy egymás után háromszor is kikapunk. Ezért nagy daccal, elánnal érkeztünk ide. Tudtuk, hogy az ellenfelünk egy jól felkészült csapat. Jól dolgoznak és jó játékosokból áll. Ezt bizonyították is 50 percen keresztül. A második félidőben fizikálisan föléjük kerekedtünk. Rendezetlen védelem ellen tudtunk lőni öt – hat gólt, ami sorsdöntőnek bizonyult, illetve a kapus nélküli hét a hat elleni játékból rendre betaláltunk. A végére a kapusaink is magukra találtak. Így összejött a sovány győzelem.”