Várható volt

A férfi NB.I/B-s kézilabda bajnokság 24. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó Cegléd otthonába látogatott április 5-én az ÓAM – Ózdi KC. Meglepetés nem történt, csapatunk 11 gólos vereséget szenvedett.

Ceglédi KK - ÓAM – Ózdi KC 34 - 23 (20 – 12)
Cegléd, Gál József Sportcsarnok, 500 néző.
Vezette: Kovács Tibor és Mándli Balázs.

Ceglédi KK: Tamási Zsolt Lajos 1 – Pásztor Ákos 3, Kállai Martin 2, Juhász Károly 8, Székely Nikola 1, Panghy Barnabás 2, Ág Bálint 6. Csere: Berki Pál László, Aleksza Tamás - Markovics Patrik 5, Vrhovina Dominik János 1, Teleki Levente 5, Határ Péter, Farkas Bence. Vezetőedző: Nagy Károly.
ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás – Bárdos Máté 7, Molnár Gergő 2, Csépányi Gergő 1, Kovács Adrián, Skoda Levente 6, Péter Dominik 3. Csere: Nagy Péter - Zelei Botond 1, Kecskés Levente 2, Tóth István Sámuel 1, Kiss Bence. Vezetőedző: Kocsis Csaba.

Kiállítások: 8, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 1/1 - 5/5.

A hazaiak kezdték a játékot. Rögtön góllal, erre Molnár válaszolt (3. perc: 1 – 1). A 7. percben Skoda egyenlített (4 – 4). A 12. percben is iksz állt a táblán (8 – 8), ekkor volt utoljára döntetlen az állás. A 21. percben nőtt ötre a különbség (14 – 9). A félidő hajrája a vendéglátóké volt, magabiztos előnnyel mehettek a pihenőre (20 – 12).

A fordulás után 5 percig minden kapott gólra tudtunk válaszolni (35. perc: 21 – 15). A 42. percre nőtt tízre a hátrányunk (26 – 16). A hajrában zsinórban szerzett három gólunkkal csak kozmetikázni tudtuk a végeredményt (34 – 23).

A találkozó végén Kocsis Csaba vezetőedző a következőket nyilatkozta:
- Nincs mit szépíteni, a legrosszabb arcunkat mutattuk, sajnos az eredmény még ránk nézve hízelgő. Amilyen megoldásokra támaszkodva eredményesek tudtunk lenni a közelmúltban, azok egyáltalán nem sikerültek, és ezeket gyorsan megbüntette az ellenfél. Támadásban gyakorlatilag minden és mindenki csődöt mondott, ezek különböző okokra vezethetőek vissza, melyek egy részét tudjuk majd javítani biztosan. Össze kell magunkat kapjuk, mert a tavasz fele még hátra van és ez a ceglédi teljesítmény nem illeszkedik az elmúlt 10-12 meccs sorába.