Tata akarata érvényesült

Vasárnap a Dunántúlra látogatott az ÓAM – Ózdi KC NB.I/B-s gárdája. A két klub közös múltját ismerve elmondhatjuk, hogy a mieink számára nem sok babér termett eddig az „Élővizek városában”, Tatán. A papírforma szerint most is hazai győzelem volt várható – főleg úgy, hogy a kiesés ellen hadakozó hazaiaknak életbevágóan fontos volt a két pont begyűjtése.

Tatai AC - ÓAM – Ózdi KC 38 - 30 (20 – 12)
Tata, Güntner Aréna, 60 néző. Vezette: Csányi Tibor, Tóth Dávid.

Kiállítások: 0 - 2 perc.
Hétméteresek: 0/0 - 6/5.

Nem tombol kézilabda-láz Tatán. Mindössze 60 néző volt kíváncsi a vendéglátók számára oly fontos mérkőzésre.

Gólra gól a válasz. Így indult a meccs (5. perc: 2 – 2). Az első 10 percben is szoros volt az állás (4 – 3). de ekkor beindult a tatai gépezet, zsinórban négyet lőttek (14. perc: 8 – 3). Folytatódott a hazai fölény (25. perc: 16 – 7). A pihenőre nyolcgólos különbségnél tértek a felek (20 – 12).

Jobban kezdtük a második játékrészt, hat gólra sikerült felzárkózni (38.perc: 23 – 17). Több támadásunk is rossz lövéssel zárult, így nem sikerült meg közelebb férkőzni. Sőt, a Tata növelni is tudta a differenciát (48. perc: 31 – 21). A találkozó vége nagy tűzijátékot hozott. Mindkét fél inkább a támadással törődött. A hajrában Nagy Péter háromszor is jól védett, így sikerült csökkenteni a gólkülönbséget (38 – 30).

Góllövőink: Kecskés Levente 8, Zelei Botond 7, Molnár Gergő 5, Skoda Levente 3, Csépányi Gergő 2, Péter Dominik 2, Tóth István Sámuel 1, Kiss Bence 1, Kovács Adrián 1.

Kocsis Csaba vezetőedző a következőket nyilatkozta: Ma nem volt esélyünk. A második félidő közepén többször is feljöhettünk volna belátható távolságba, de sorra belehibáztunk a kapussal szemben. A fizikális különbséget a vonalról tudnánk eltüntetni vagy 10 méteres átlövésekkel, de 20 kihagyott ziccerrel ez most nem sikerülhetett. Ha legalább közepesen használjuk ki ezeket,- a nagy támadásszám miatt -, lehetett volna egy 40-40 körüli eredmény. Voltak ugyan jó teljesítmények, de majd mindenkitől erre lenne szükség a szoros mérkőzésekhez.

Fotó: https://www.facebook.com/Tacferfikezilabda