Küzdelmes szombati meccs

Április utolsó szombati napján utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzését játszotta az ÓAM – Ózdi KC felnőtt csapata. Az ellenfél a tabella 3. helyén álló, a feljutásért küzdő Szigetszentmiklós volt. Izgalmas, valamint furcsa ítéletekkel tarkított találkozót láthattak a kilátogató szurkolók.

ÓAM – Ózdi KC - Szigetszentmiklós 20 - 23 (12 – 13)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 125 néző. Vezette: Babidorics Bence és Reszegi Csaba Miklós.

ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás - Bárdos Máté 6, Skoda Levente 3, Zelei Botond 2, Molnár Gergő 2, Kecskés Levente 5, Péter Dominik 2. Csere: Csépányi Gergő, Kovács Adrián, Tóth István Sámuel. Vezetőedző: Kocsis Csaba.
Szigetszentmiklós: Lovistyek László - Jenei Bálint Sándor, Márton Bence 2, Turák Félix 1, Szabó Bence 3, Nagy László Gergő 6, Spacsek László 3. Csere: Tóth Márton 3, Gábori Máté 1, Parzer Norbert Gergő, Kerkovits Gyula 1, Éliás Gábor 3, Bali Richárd. Vezetőedző: Horváth Csaba.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/3 - 2/2.

Piros szerelésben mi kezdtük a meccset – az első perc végén Kecskés góljával. A vendégek gyorsan fordítottak a 3, perc elején (1 – 2). A 4. percben Molnár góljával ismét nálunk volt az előny (3 – 2). Hullámzott a mérkőzés: 7. perc: 3 – 4 - 9.perc: 5 - 4. A 15. percben Zelei góljával volt először kétgólos a különbség (8 – 6). A bekapott gólok után a vendégek megpróbáltak azonnal lerohanni bennünket, s rögtön góllal válaszolni. Ez többször sikerült is nekik, Hat perc múlva már megint előnyben voltak (21. perc: 9 – 10).

Mi 8 mezőnyjátékost variáltunk, forgattunk a pályán - ők a félidő második felében szinte sort cseréltek. Ennek ellenére a 24. percben Bárdos góljával fordítottunk (11 – 10). A 26. percben, már a bírók passzív jelzésénél Molnár lőtt a hálóba, de a gólját nem adták meg, szabaddobást ítéltek a javunkra. A támadást nem sikerült gólra váltani, a lövés után könnyű gólt dobtak a látogatók. Így plusz kettő helyett egyenlő lett az állás. Sőt, a következő percben már 11 – 12 állt a táblán. A játékrész utolsó percében még egy gólváltást láthattunk, így 12 – 13-nál mentek pihenni a felek.

Fordulás után 5 perc alatt hárommal elléptek a szigetlakók (35. perc: 13 – 16). Tartották a 2 – 3 gólos előnyüket. Magasabb, s jóval súlyosabb volt a védőfaluk, ez azzal járt, hogy fárasztották a mieinket, fogyott a levegő. A játékvezetői ítéletek is borzolták a kedélyeket (50.perc: 16 – 20). Az 32. percben Bárdos gólját azért nem adták meg, mert a kapus fejéről perdült a hálóba – ez jogos kiállítás – de a másik oldalon fél perc múlva Konyicsákot is fejbe lövik, a fejéről is a hálóba pattant a labda, ezt viszont megadták (16 – 21). A hajrában is példásan küzdött a csapatunk, de a különbségen már csak szépíteni sikerült (20 – 23).

Nem látszott a mérkőzésen, hogy a feljutásért küzdő gárda a sereghajtó ellen játszik. A közönség is díjazta ezt, tapssal búcsúztatta a játékosainkat.

Kocsis Csaba: - Rengeteg volt a méretbeli, súlybeli különbség, felőröltek bennünket. Ezt egy szezonon keresztül nem lehet a 7 a 6 elleni játékkal kompenzálni. Most nem sikerült annyi helyzetet kialakítani. A második félidőben akadozott a támadójáték mind a két oldalon. Fáradtunk, csere lehetőségünk annyi volt, hogy a belső hármast tudtuk egymás közt variálni. A védőfaluk számunkra felőrlő volt. Többször volt rá lehetőségünk, hogy visszakapaszkodjunk, de ez egy komplexebb, jobb fizikai paraméterekkel rendelkező csapat.
Egyébként gratulálok a csapatnak, mert küzdött, csinálta. Voltak jó megoldások. Ez arra volt elég, hogy egy feljutásért küzdő csapat nyakán végig ott voltunk. Egy ikszes első félidő után a szünetben megbeszéltünk dolgokat, de ezeket másfél perccel később be kellene tartani. Apróságok, figyelmetlenségek, meg hát a fáradtság. Ők két sorral tudtak játszani, nálunk meg elfogytak a precíz megoldások.
Az ellenfelük valószínűleg feljut – gratulálok nekik, de gratulálok a csapatomnak is. Egy jó meccset tudtunk játszani, helyenként jó játékkal is, végig nagy küzdéssel. Három meccs még hátra van, szeretnénk még pontokat szerezni.

Horváth Csaba: - Fegyelmezettek voltunk az egész mérkőzésen. Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, s erre figyeltek is a fiúk. A támadójátékunkon javítanunk kell, megszenvedtünk minden gólért. Harcolunk tovább.