Tisztes helytállás

A férfi kézilabda NB.I/B-s bajnokság a végéhez közeledik. Még két forduló van hátra. A 28. fordulóban erős ellenfél várt az ÓAM – Ózdi KC gárdájára- Az éremért hajtó Békés otthonába látogatott együttesünk. Meglepetés nem történt. Csapatunk hatgólos vereséget szenvedett.

Békési FKC - ÓAM – Ózdi KC 35 - 29 (15 – 16)
Békés, Városi Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Barna Viktor Bálint és Kovács Bence.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/3 - 3/2.

A tavalyi bajnokságban az 5. helyen végzett a Békés. Mindkétszer legyőzte a mieinket (45 – 33 és 28 – 26 volt a két meccs végeredménye). A most folyó bajnokságban december 2-án mérkőztek meg a Marosiban a csapatok. A félidőben még csak egy gól volt a különbség (14 – 15), de a végén néggyel nyertek a vendégek (26 – 30). A mieink közül akkor Rozner nyolcszor vette be a kapujukat.
Vezetőedzőnk, Kocsis Csaba most is csak 12 játékost tudott nevezni a mérkőzésre a sérülések miatt. Ennek ellenére remek első félidőt produkált a létszámában megfogyatkozott csapat. Pedig nem úgy kezdődött a meccs. A 4. percben már 4 – 1-re vezetett a Békés. Ezt az előnyt tartotta is a haza csapat (13. perc: 10 – 7). A 15. percben Bárdos hetesből lőtt góljával feljöttünk 10 – 9-re. A kapus poszton pedig a fiatal Nagy váltotta Konyicsákot. A 21. percben Nagy védései után Zelei góljával egyenlítettünk (12 – 12). A 26. percben Kecskés góljával vettük át a vezetést, majd a következő perc elején ismét bevette a hazai kaput (14 – 16). A 27. perc derekán alakult ki a félidő eredménye (15 – 16). A hátralévő 220 másodpercben a kapusok már lehúzták a rolót.

A fordulás után felváltva estek a gólok. A 37. percben Skoda góljával még vezettünk (18 – 19). Aztán a cserelehetősek híján kezdett fogyni a levegő, az erő. A 43. percben már háromgólos hazai előny állt a táblán (23 – 20). Elhúzott a Békés. A véghajrá előtt már 8 volt közte (55. perc: 32 – 24). A végén Zelei két góljával sikerült csökkenteni a különbséget (35 – 29).

Góllövőink: Zelei Botond 7, Molnár Gergő 7, Bárdos Máté 4, Skoda Levente 4, Kecskés Levente 4, Csépányi Gergő 2, Péter Dominik 1.
Ki kell emelni a kapuban Nagy Péter teljesítményét is, aki 9 védéssel 36 százalékos teljesítményt produkált.

Kocsis Csaba (vezetőedző):
- Kellett egy kis idő a meccs elején, hogy elhiggyük, fel tudjuk venni a harcot a dobogóért küzdő hazaiakkal. Utána azonban inkább a mi akaratunk érvényesült. Sajnos az első félidő végén 3-4 tiszta helyzetünk kimaradt, így "csak" egy góllal mentünk szünetre.
A 40. perc környékén egy - két elhamarkodott támadás és három - négy számunkra hátrányos játékvezetői ítélet átbillentette a mérkőzést, amivel már nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Innentől a szokásos forgatókönyv valósult meg, az egyre fáradó belső hármasunk már nem tudott hatékony lenni, amelyekből könnyű gólokat kapunk. Hozzátartozik azért, hogy ebben a periódusban megajándékoztuk a Békést két felesleges emberelőnnyel is (fejbelövés, síp utáni eldobott labda), amelyek végérvényesen eldöntötték a két pont sorsát. Összességében elégedett vagyok a csapattal, mert a 48. percben kétgólos volt "csak" a különbség, és mindenki kiadta magából, ami benne volt. Nagyon várom már azt az időszakot, amikor minimum egyenlő feltételek mellett kell küzdenünk, és itt nem a játékvezetésre gondolok, hanem a variációs lehetőségekre.

Fotó: https://www.facebook.com/bekesifkc