A búcsú nem sikerült

Pünkösd előtt rendezték a férfi kézilabda NB.I/B. utolsó előtti fordulóját. Ebben a körben köszönt el a hazai közönségtől az ÓAM – Ózdi KC gárdája. Arra készült a csapat, hogy szépen búcsúzzon a szurkolóktól – nem sikerült.

ÓAM – Ózdi KC - Vecsési KKFT 25 - 34 (9 – 15)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 100 néző.
Vezette: Haskó Tamás Károly és Nátkai Norbert.

ÓAM – Ózdi KC: Konyicsák Tamás - Bárdos Máté 5, Skoda Levente 4, Csépányi Gergő 1, Kovács Adrián, Molnár Gergő 3, Kecskés Levente 1. Csere: Nagy Péter - Zelei Botond 3, Péter Dominik 3, Tóth István Sámuel 4, Kiss Bence 1. Vezetőedző: Kocsis Csaba.
Vecsési KKFT: Balogh Ádám - Ember Szabolcs 1, Székely István 7, Antal Máté 5, Horváth Dániel 7, Gáspár Kristóf 1, Zakics Bence 3. Csere: Bende Kristóf, Szász Imre - Czina József dr., Foki Dávid 5, Czabán Márton 3, Nyéki István, Angebrandt Ákos 2, Fadhle Helmi.

Kiállítások: 0 - 2 perc.
Hétméteresek: 1/1 - 5/3.

Nagyot nyert a mérkőzés előtti napon a Vecsés, pedig pályára sem lépett. Ugyanis az utolsó két forduló előtt még nem biztos a bennmaradásuk. Ám a „legjobb” kieső helyen álló Tata nem tudott nyerni a Budai Farkasok otthonában (26 – 26), s pontvesztésükkel eldőlt, hogy a dunántúli csapat már nem érhet oda a bennmaradást jelentő helyek egyikére sem. Így biztossá vált vendégeink másodosztályú tagsága a következő bajnokságban is.

A találkozó úgy kezdődött, hogy 2 perc alatt 4 gólt látott a közönség (2 – 2). Aztán 3 és fél perces „tűzszünet” következett. Péter és Molnár, valamint Skoda góljaival vezettünk, de a vendégek mindig egyenlítettek (12. perc: 5 – 5). Ekkor fordult a kocka. Hibáztunk ziccerben, rossz passzok, rossz lövések jöttek sorozatban, s a 20. percben már 5 – 9 állt a táblán. Két és fél perccel a játékrész vége előtt már nyolcgólos volt a hátrányunk (7 – 15). Péter és Tóth góljai a szépítést jelentették (9 – 15).

A fordulás áttértünk a 7 – 6 elleni játékra, sikerült is két gólt lőni (32. perc: 11 – 15). Ekkor eredményesek voltunk a másik kapu előtt is (40. perc: 17 – 20). De a további felzárkózás nem valósulhatott meg, mert a támadásaink során megint jöttek a hibák. Ezekből könnyű gólokat lőttek a látogatók (48. perc: 18 – 24). A hajrában is nőtt a különbség (57. perc: 23 – 32). Az utolsó percben tízre nőtt a különbség, majd Bárdos találatával sikerült „tízen belülre” kerülni (25 - 34).