Horrorvég - félsikerrel

Szombaton este Salgótarjánban csapott össze a két "szomszédvár" kézilabda csapata. A mérkőzés nem mindennapi küzdelmet hozott, nagy izgalmak után a felek megosztoztak a pontokon.

Csépe Salgótarján SKC - ÓAM-Ózdi KC 25 - 25 (12 -11)

Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 150 néző.

Vezette: Kui Gábor és Kui Tibor.

Salgótarján: Kovács Róbert – Soós Péter 3; Dancs Máté 1; Szabó Tamás 1; Székely Nikola 1; Csontos Máté 2; Csuka Balázs 4. Csere: Manazya Felicián - Ponyi Gergő 3; Varga Kristóf 1; Forgács Péter 1; Nkusa Dávid Luc 7; Jaros Olivér 1; Jenei Bálint; Dénes Máté. Edző: Molnár József.

ÓAM-Ózdi KC: Moscoso Péter Carlos – Jancsó Nándor 1; Gyimesi Máté 2; Szepesi Noel; Csépányi Gergő; Kovács László 1; Lestál Martin 1. Csere: Jónás Bálint – Veres Balázs 3; Tóth Patrik 6; Tóth Márk 3; Ménfői Attila 5, Molnár Gergő 3; Péter Dominik. Edző: Kocsis Csaba.

Kiállítások: 12 perc (1 kizárás) - 4 perc (1 kizárás)

Hetesek 4/1 illetve 6/5

Mintegy 15 főnyi ózdi „szurkolósereg” előtt a tarjániak kezdték a játékot. Moscosó védett, s az ellentámadásból Gyimesi talált be korábbi csapata hálójába (0 – 1). Gólra gól volt a válasz, így az első tíz perc végén ikszre álltak a mérkőzők (3 -3). A következő etapban hiába védett többször is Moscoso, az ellenfél lépett el. A támadásban több pontatlanság csúszott be, rossz lövések, eladott labdák következtében a 19. percben már 9 – 4 állt a táblán. Kocsis Csaba időtkért, a kapuba Jónás állt, a mezőnyben nagyobb szerephez jutottak a „Tóthok”, Tóth Patrik és Tóth Márk. Tóth Patrik és Molnár Gergő góljaival a 29. perc végére 12 – 10-re felzárkóztunk, sőt a játékrész utolsó percében Ménfői magabiztosan értékesített egy büntetőt. Így a lehető legkisebb hátránnyal vonultunk pihenőre (12 – 11).

Tóth Patrik, Tóth Márk, Lestál Martin és Molnár Gergő – ez nem összeállítás. ilyen sorrendben lőtték a gólokat a játékosaink a második félidő elején, s máris 3 gólos előnybe kerültünk a 35. percben (12 – 15). Az előnyünket sokáig sikerült megőrizni (48. perc: 19 – 22). Ekkor még a korábbinál is keményebb védekezésre váltottak a hazaiak. Támadásban a bírók három alkalommal is belefújtak az akciónkba, s gólt helyett kezdhettük ismét az akciót. A hajrára fel is zárkózott a vendéglátó (57. perc: 23 – 23). Megint következett a Salgótarjánban már megszokott őrült végjáték. Az 57. perc végén Tóth Patrik nagy gólt lő, az 58. perc végén Nkusa egyenlít (24 -24). Ózdi időkérés után 16 másodperccel a vége előtt magabiztosan vágja a hálóba a hetest (24 – 25). Gyors ellenakció, aminek a végén 4 másodperccel a játékidő lejárta előtt szabaddobást kap a Tarján. Rálövik – Szepesi blokkolja. Ám a játékvezetők főszereplővé válnak. Szepesit piros lappal kizárják, s hetest adnak a hazaiknak. Az időntúli hetest Szabó Tamás lövi a hálóba (25 – 25). Ezt az egy gólt lövi az egész meccsen – pontosan ugyanúgy az utolsó másodpercben (most időntúl), mint a tavalyi meccsen.

A játékvezetők az „utolsó félperces” szabályra hivatkoztak:

„A szabálykönyv 8:10c pontját úgy módosították, hogy amennyiben egy játékos vagy edző a mérkőzés (vagy a hosszabbítás) végén sportszerűtlen módon megakadályozza egy megítélt dobás (szabaddobás, középkezdés, bedobás) elvégzését, akkor kizárással (piros lap) büntetendő, jelentés nélkül, és az ellenfél javára büntetődobást kell ítélni, függetlenül attól, hogy az eset a játéktér mely részén, milyen helyzetben történt.

Molnár József, hazaiak mestere: - Egy remekül felkészített Ózd ellen megint a szokásos ki-ki meccset játszottuk – remek játékvezetés mellett. Kocsis Csaba barátom eredményes munkája meglátszik a csapatán. Nehéz ellenük játszani.

Kocsis Csaba: - Nem sikerült az elején olyan hőfokon kezdenünk, mint szerettünk volna, amivel eddig nem volt gond. A 20. perctől viszont a csapat akaratával és küzdőszellemével érvényesítettük akaratunkat. A 2. félidőben végig vezettünk, talán ezért érezzük úgy inkább, hogy veszítettünk 1 pontot. Összességében mégis igazságos eredmény született, amit értékesnek is tartok, hiszen a Salgótarján az edzőváltását követően új lendületet, magasabb játékminőséget kapott.

Jaros (Salgótarján) hetest lő - Jónás a kapufára segíti

Jaros (Salgótarján) hetest lő - Jónás a kapufára segíti

Az NB.I/B. 4. fordulója nem mindennapi eredményeket – meglepetéseket – hozott.

Az eredményeket a következő cikkünkben tallózzuk.