Véget ért egy fejezet

Május végén véget ért a férfi kézilabda NB I/B idei sorozata. Csapatunk a borsodiak összecsapásán remek első félidő után, rossz végjátékot produkált. A 30 mérkőzésen megszerzett 7 pont az utolsó, kieső helyet jelenti az ÓAM – Ózdi KC csapatának. Ezzel lezárult egy majdnem negyedszázados sorozat, amit a másodosztályban küzdött végig a klub.

Mezőkövesdi KC - ÓAM-Ózdi KC 39 - 30 (17 – 18)

Mezőkövesd, Városi Sportcsarnok, 750 néző.
Vezette: Gál László és Ludvig Benedek Dezső.

Kiállítások: 6 – 6 perc.
Hétméteresek? 2/1 - 4/4

Teltház. 750 néző látogatott ki az utolsó fordulóban a két borsodi csapat összecsapására. A Kövesd célja az 5. hely megszerzése, a mieink terve a méltó búcsú volt.

Az első perc végén Zelei szerzett vezetést, de válaszként minden gólunkra jött a hazai válasz. Az 5. perc elején vette át vezetést a vendéglátó (3 – 2). Kövesdi percek következtek (7.perc: 5 – 2). De ellépni nem tudtak, csapatunk nagy akarással küzdött, tartotta a lépést (11. perc: 7 – 6). A félidő derekán, a 18. percben a megvillanó Zelei egyenlített (9 – 9). Két hazai gól, majd Tóth Márk Patrik és Bárdos találata megint a döntetlent jelentette (22. perc: 11 – 11). A 24. percben Kecskés gólja már ózdi vezetést jelentett, a közönség nem kis meglepetésére (12 – 13). A játékrész hajrájában minden hazai gólra válaszoltunk. Csépányi utolsó másodperces találata azt jelentette, hogy a mieink nyerték a félidőt (17 – 18).

A pihenő után is folytatódott a gólváltás. A 36. percben Molnár góljával még vezettünk (21 – 22). A következő minutában egalizált a Kövesd (22 – 22). Itt valami eltört. próbálkoztunk a 7 – 6 elleni játékkal, de két üreskapus gól is kaptunk (41. perc: 26 – 23). Rozner hetesből elért góljával még közelítettünk, de erre kettővel válaszoltak a vendéglátók (44. perc: 28 – 24). Óriási akarással tartotta a lépést a KC (50. perc: 31 – 28). Az 52. percben Molnár lőtte az utolsó előtti gólunkat (32 – 29). A felcsillanó reményeinket gyorsan keresztül húzta a hazai csapat. Zsinórban ötöt lőttek, s eldöntötték a két bajnoki pont sorsát (39 – 30).

Góllövőink: Zelei Botond 5, Molnár Gergő 5, Bárdos Máté 4, Kecskés Levente 4, Csépányi Gergő 3, Tóth Márk Patrik 3, Péter Dominik 3, Tóth István Sámuel 2, Rozner Kevin 1.

Kocsis Csaba vezetőedzőnk mondatai a meccs után:
- Most 50 percig tudtuk nyílttá tenni a meccset, utána ért be a hazaiak darálója. A bajnokságunk lenyomata volt ez, sérüléssel, fizikai és létszámbeli különbség elleni küzdelemmel, illetve a végjáték alakulásával. Köszönöm a csapatnak, hogy ebben a minden szempontból keserű és nehéz bajnokságban végig CSAPAT tudott maradni!