Ez volt az év – dióhéjban

2023 nyáron szinte sokkolta a szurkolókat, hogy a tavalyi csapatból kilenc játékos távozik – távozott. Az elmúlt bajnokságban 837 gólt lőtt a csapatunk – 599 gól szerzője távozott a klubtól (71,5 százalék). Érkezett viszont hét új csapattag. Az később derült ki, hogy a bajnokságban szerzett 802 gólunk közül ők heten 481 találatot jegyeznek (60 százalék). Az rögtön látszott, hogy a keret súlyban és magasságban is kisebb lett a korábbinál. Az is szembetűnő volt, hogy nincs balkezes lövőnk.

A kilenc játékos távozásának is megvolt az oka. A nyár folyamán kiderült, hogy a Magyar Kézilabda Szövetségnek nem fogadta el a klub korábbi (2021 előtti) vezetésének elszámolásait a TAO-pénzek felhasználásáról. A fals elszámolások összegét már a jelenlegi vezetésnek kell visszatéríteni, s még 50 százalékos büntetést is kimért az MKSZ. Emellett még más tartozást is hátrahagyott az előző vezetés. „Sorban estek ki a csontvázak a szekrényből” – így lehetett jellemezni a helyzetet.

Mindenesetre egy teljesen új csapatot kellett összerakni.

A nyári felkészülési meccsek jól sikerültek. Az NB.II-es Diósgyőrt 9, a Salgótarjánt 4 góllal győztük le. Jött a szlovák élvonalban szereplő HK Kassa: 43 – 31 ide. (A Kassa a szlovák bajnokság alapszakaszában a 6. helyen végzett). Az utolsó edzőmeccsen egy szoros, háromgólos vereség a Mezőkövesd otthonában.

Kocsis Csaba vezetőedzőnk a következőket mondta a bajnokság nyitánya előtt:
- A két legnagyobb „problémánk”, hogy teljesen új csapatot kell építeni, ami nem két – három hónap szokott lenni, a másik, hogy nagyon fiatal és „friss” a belső pozícióban játszók névsora.
Egy csapat játékát 90%-ban az átlövő és irányító pozíciókban játszók határozzák meg. További nehézség, hogy az ellenfelek nagy részében hemzsegnek a korábban NB/I-ben játszó kézilabdások, ami fizikálisan, játéktudásban és tapasztalatban is igen nagy hátrányt jelent egy fiatal, újjáépülő csapat számára.
Amit mindenképpen ígérhetek, hogy hétről hétre fejlődni fogunk és az akaraton nem fog múlni a bennmaradásunk…
Meglátjuk ez mire lesz elég.

Szeptember 2-án indult a sorozat. Egy könnyűnek nem nevezhető találkozóval. A bajnokság legnagyobb esélyesének otthonában, Győrben kellett pályára lépni.
Győri ETO - ÓAM – Ózdi KC 30 - 19
Egy ideig jól tartottuk magunkat (15. perc: 5 – 6), még a 24. percben is csak egy volt közte (8 – 7), de aztán simán ellépett az ETO, s magabiztosan nyert.
Következett egy négy meccsből álló sorozat a Marosiban. Elsőként egy tavaly még első osztályú fővárosi csapat.

ÓAM – Ózdi KC - Budai Farkasok 29 - 34
Jól kezdtünk. Két „Levente-góllal” (Skoda és Kecskés) a 2. perc végén 2 – 0-ra vezettünk. Ezt követően fordítottak a Farkasok, de az első játékrészben végig tartani tudtuk velük a lépést (17 – 18). A fordulás után viszont egyre nagyobb lett a különbség, nem volt esélyünk a pontszerzésre.
Következett egy újabb dobogóra esélyes gárda.

ÓAM – Ózdi KC - Veszprémi Handball Academy U21 26 - 39
Az első nyolc percben nyolc kapott gól – válasz nélkül (0 – 8). Ez a kezdés el is döntötte a két pont sorsát.
No, majd most elkezdjük a pontok gyűjtését – gondoltuk szeptember 23-án, amikor az egyik újon látogatott hozzánk a 4. fordulóban.

ÓAM – Ózdi KC - Rákosmente 26 - 28
Jól indult. A 9. percben vezettünk: 5 – 4. A 21. minutában is szoros volt az állás (8 – 9). De a játékrész hajrája az újoncé volt (11 – 14). A pihenő után sem tudtunk egyenlíteni.
Tavaly az Ajka ellen 3 pontot szereztünk. Különösen emlékezetes volt a bakonyi bravúros pontszerzésünk, amikor 11 gólos hátrányból sikerült egyenlíteni.

ÓAM – Ózdi KC - Ajka 19 - 30
Az elején vezettünk, a vendégek egalizáltak (15. perc: 5 – 5), aztán a látogatók vezettek, mi tapadtunk rájuk. A szünetre is iksznél tértek a felek (11 – 11). A 36. percben is döntetlen állt az eredményjelzőn (14 – 14). Aztán érthetetlen módon összezuhant a csapat. A vendégek tetszésük szerint lövöldözték a gólokat, súlyos vereség lett a vége.
Az is feltűnt a szurkolóknak, hogy nincsenek átlövésből szerzett góljaink. A vonalról vagyunk eredményesek, szélről, illetve betörésekből. Ha ez a nézőknek is feltűnt, akkor az ellenfelek szakvezetőinek is. Ennek megfelelően készültek fel ellenünk a meccsekre.
A rossz rajtot hasonló folytatás követte.

Fejér-B.Á.L. Veszprém U 21 - ÓAM – Ózdi KC 26 – 19
Az első félidőt szinte végig mi vezettük. A fiatalok egyenlítgettek. A 28. percben vezettek először (9 – 8). Ez volt az állás a szünetben. A fordulás után 6 perc alatt 5 gólosra hízott a különbség (14 – 9). Ezt követően a vendéglátók már engedték ki a markukból a meccset.
Egy fájó (meg nem érdemelt) vereség következett a 7. körben.

ÓAM – Ózdi KC - Kecskeméti TE 28 - 29
Pedig jól kezdődött. A 20. percben már 5 góllal vezettünk (12 – 7). 20 másodperccel a félidő lefújása előtt egyenlített a KTE (14 – 14). Fordulás után hullámzott a mérkőzés. Hol az egyik, hol a másik fél volt előnyben. A hajrába fordulva mi álltunk jobban (51. perc: 25 – 22). Az 57. percben egyenlítettek az alföldiek (27 – 27). Másfél perccel a vége előtt hetesből lőtt góllal újra nálunk volt az előny, majd 40 másodperccel a lefújás előtt megint iksz volt az állás. Az utolsó támadásunk során egy faultos lövést elengedtek a bírók, s az ellentámadásból a Kecskemét megszerezte a győzelmet jelentő gólt – sokak szerint már időn túl, de a sokat hibázó játékvezetők megadták …
A hét közepén Moscoso Péter Carlos egy hétköznapi baleset következtében olyan súlyosan megsérült (térdszalag-szakadás), hogy a bajnokság hátralévő szakaszában már nem tudott a kapuba állni.
A bajnokság derekén tisztes helytállás a Tisza partján.

Pick Szeged U21 - ÓAM – Ózdi KC 34 - 29
A meccs elején tartottuk az akadémistákkal a lépést. A 14. percben még vezettünk (7 – 8), a 22. percben is döntetlen volt (10 – 10). Aztán fokozatosan elhúztak a vendéglátók.
Aztán következett egy újabb súlyos vereség a Marosiban.

ÓAM – Ózdi KC - Ceglédi KK 24 - 35
12 percig volt egyenlő a küzdelem (6 – 6). Aztán zsinórban ötöt lőttek a ceglédiek (20. perc: 6 – 11). Az idő előre haladtával egyre nőtt a differencia. A vendégek magabiztos győzelmet arattak.
„Debrecenbe kéne menni” tartja a mondás. Mi utaztunk is november 11-én.

Debreceni EAC - ÓAM – Ózdi KC 31 - 26
A DEAC kezdett jobban (5. perc: 3 – 0), de a 20. percben egyenlítettünk (9 – 9). A félidő hajrája az egyetemistáknak sikerült jobban (15 – 12). A fordulás után gyorsan elléptek a vendéglátók (41. perc: 22 – 14). Innét már csak szépíteni sikerült.
Újabb hazai vereség egy kiesés ellen küzdő dunántúli gárdától.

ÓAM – Ózdi KC - Tatai AC 26 - 33
Most a mérkőzés negyedéig voltunk partiban (6 – 6). Aztán zsinórban kaptunk három gólt (17. perc: 6 – 9). Innét még sikerült visszakapaszkodni (21. perc: 10 – 11). De a félidő hajrája a látogatóké volt (15 – 20). A 48. percben már köztetíz volt (20 – 30). Innét sikerült csökkenteni a hátrányt a végén.
Következtek az éremért küzdő szigetlakók.

Szigetszentmiklós – ÓAM – Ózdi KC 26 - 24
Egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők (19. perc: 8 – 8). A félidei hajrá megint az ellenfélé volt (14 – 10). A második félidő derekára megint felzárkóztunk (44. perc: 18 – 17). Másfél perccel a vége előtt is egy volt közte (25 – 24), de egy kiállítást követően egy hetesből lőtt góllal megnyerte a meccset a Szigetszentmiklós.
Következett egy újabb éremért hajtó együttes a Marosiban.

ÓAM – Ózdi KC - Békés 26 - 30 (14 – 15)
Nagy gólpárbajjal kezdődött a meccs. A 8. percig vezettünk (6 – 5), utána fordított a Békés, de mentünk utánuk (20: perc. 12 – 12). Egy időntúli hetesből lőtt góllal a vendégek nyerték a félidőt (14 – 15). A 43. percben hízott négyre a különbség (17 – 21). A hajrához érve már hét volt közte (55. perc: 21 – 27). Innét sikerült még némileg kozmetikázni egy kicsit az eredményt.
Utolsó előtti forduló – az első pontszerzés.

Vecsés - ÓAM – Ózdi KC 31 - 31
Az első 20 percben vezetgettünk, a Vecsés egyenlítgetett (10 – 10). Egy utolsó másodpercben kapott üres kapus góllal 17 – 13 lett a játékrész vége. Fordulás után úgy tűnt, hamar lerendezik a két pont sorsát a hazaiak (39. perc: 24 – 15). A hajrához közeledve is tekintélyes volt a különbség (50. perc: 29 – 22), de kéziseink nem adták fel. Az 53. percben 30 – 25 volt az állás. Zsinórban hat gólt lőttünk. 26 másodperccel a vége előtt még a vezetést is átvettük (30 – 31). Kár, hogy a végén egy gyors támadásból egyenlíteni tudott a Vecsés.
Zárásként újabb pontszerzés (vagy inkább pontvesztés).

ÓAM – Ózdi KC - Mezőkövesd 26 - 26
Egyenlő erők küzdelme a borsodi rangadón. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett (16. perc: 6 – 6). A félidő hátralévő felében mi vezettünk hol egy, hol két góllal. A szünetben is kettő volt közte (14 – 12). Szünet után masszívnak tűnt az előnyünk (38. perc: 20 – 15). A hajrához közeledve is néggyel mentünk (53. perc: 20 – 16). A vége a Kövesdé volt. Az utolsó perc elején egyenlítettek – a mi utolsó támadásunk sikertelen volt, elúszott a győzelem.
Következett a rövid téli szünet, majd január elején elkezdődött a felkészülés a tavaszi sorozatra, szinte reménytelen helyzetben, mármint ami a tabellán elfoglalt utolsó helyet, s a két pontot illeti. Az átigazolási, erősítési terveket nem sikerültek, maradt a decemberi keret.
Két gyengén sikerült felkészülési meccs Salgótarjánban, illetve Diósgyőrben, aztán egy bíztató. A bajnokság nyitánya előtt a Marosiban sikerült legyőzni (36 – 32) a jól szereplő Mezőkövesdet.
Aztán az első fordulóban az utolsó fogadta az elsőt.

ÓAM – Ózdi KC - Győri ETO 29 - 33 (16 – 16)
A közönségnek is hiányzott a meccshangulat. 300 főnyi közönség látogatott ki a csarnokba. Nagyon rosszul kezdtünk (12. perc: 3 – 9). Aztán „magához tért” a gárda. Nagy akarattal, s szép gólokkal sikerült lassan felzárkózni. Olyannyira, hogy egy hetesből lőtt góllal egyenlőre hoztuk a félidőt a bajnok ellen (16 – 16). A fordulás után 2 – 3 góllal elment az ETO, de a félidő derekén megint egy hetesből lőtt góllal sikerült felzárkózni (45. perc: 23 – 24). A vendégek megint elléptek három góllal, amit az utolsó másodpercekben még eggyel megfejeltek.
Idegenben következett egy tavaly még élvonalbeli ellenfél.

Budai Farkasok - ÓAM – Ózdi KC 41 – 26
Pedig remekül kezdtünk (5. perc: 1 – 4). Aztán a 10. percben már iksz állt a táblán (6 – 6). A Farkasok szétszedtek bennünket (16. perc: 12 – 6). Ezt követően már csak a gólkülönbség volt kérdéses. (Zárójelben megjegyzem: itt már csak 13 játékos állt a vezetőedzőnk rendelkezésére.)
Ismét idegenben következett egy dobogós.

Veszprém Handball Academy U21 - ÓAM – Ózdi KC 36 - 30
Már csak 12 embert tudott benevezni a mérkőzésre a szakvezetés. Ennek ellenére jól kezdtünk, az elején még vezettünk is. A 8. percben értek utol az akadémisták (4 – 4). A félidő derekén is szoros volt az állás (16. perc: 9 – 8). Aztán átvette az irányítást a Veszprém. Végig tudta tartani az 5 – 6 gólos előnyét.
Következett egy kiesés ellen hadakozó rivális.

Rákosmente - ÓAM – Ózdi KC 23 - 22 (11 – 15)
Remek első félidőt produkált a csapat (11 – 15). Azonban a 33. és a 37. percben egy súlyos sérülés és egy piros lap miatt az addig jól teljesítő két belső emberünk is kivált. Innentől kezdve nem maradt középre változtatási lehetőség, és sajnos rengeteg átlövés és tiszta gólhelyzet maradt kihasználatlan. Lassan felzárkózott a hazai csapat. Az 50. percben egyenlítettek (20 – 20). Ezt követően még vezettünk, de az utolsó tíz percben már csak egyszer sikerült a hazai kapuba találnunk, így nagyon fontos két pontot szerzett a fővárosi csapat.
Az idegenbeli négyesugrás utolsó állomása egy bakonyi túra volt.

Ajka - ÓAM – Ózdi KC 34 - 32
Ismét létszámhiányos a csapat. 13 játékost tudott nevezni a vezetőedzőnk. Ami a nagy gondot jelentette, hogy ketten középről hiányoztak. A belső posztokon nem volt lehetőség pihentetni a küzdőket.
Remek játékkal végig mi voltunk előnyben az első játékrészben. Négygólos előnnyel mentünk pihenni (17 – 21). Fordulás után tartottuk a vezetést (41. perc: 22 – 26). Középen nem volt lehetőség pihentetni a belsőket, fogyott a levegő. A 46. percben utol is értek (18 – 28), az 51. minutában már vezettek (30 – 29) a bakonyiak. A véghajrában már nem volt esély a pontszerzésre.
Otthon, édes otthon: az első győzelem.

ÓAM – Ózdi KC - Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 39 - 36
„Nesze sánta, itt egy púp” szól az egyik vicc poénja. De nekünk egyáltalán nem volt tréfás kedvünk. A sérültek száma tovább nőtt. Már csak 12 főből állt a gárdánk.
350 néző szurkolt a Marosi nézőterén a másik kiesés ellen küzdő csapat ellen. Most a vendégek kezdtek jobban, az elején vezettek is. A 10. percben sikerült egalizálni, s innét mi jöttünk (23. perc: 14 – 8). A szünetben is hat volt közte (19 – 13). A 43. percben már 8 gólosra sikerült hizlalni a differenciát (31 – 23). A fáradó csapatunk a végére is megőrzött hármat, megvolt az első győzelem.
Ha egy üzlet beindul…

Kecskeméti TE - ÓAM – Ózdi KC 24 - 32
Fordulatos meccset láthattak a kilátogató nézők. Mi kezdtünk jobban (10. perc: 3 – 6). Aztán az alföldiek a 25. percben egyenlítettek (10 – 10). Vezetést is átvették, s egy utolsó másodperces góllal kettővel nyerték meg a játékrészt (13 – 11). Fordulás után 10 perc – 8 gól. A legszebb, hogy ezeket mind mi szereztük (40. perc: 13 – 19). Innét már nem volt kérdés a két pont sorsa.
A következő fordulóban megint a hajrában úszott el a győzelem lehetősége.

ÓAM – Ózdi KC - Pick Szeged U21 30 – 31
Tipikusan olyan volt a találkozó, mint az egész tavaszi sorozatunk. Jobbak vagyunk az első félidőben, vezetni is tudunk végig (17 – 14). Szünet után is jók vagyunk (39. perc: 22 – 17). Pihentetni kéne a belső embereinket, de nincs kikre cserélni – a Szeged szinte sort cserél. A 48. percben érnek utol (23 – 23). A hajrában hol itt az előny, hol ott. Az 58. percben még vezetünk (28 – 27), aztán a Pick vezet, 13 másodperccel a vége előtt ismét iksz, de egy utolsó másodperces góllal a vendégek elvitték a két pontot.
A szoros meccsek után egy sima.

Cegléd - ÓAM – Ózdi KC 34 - 23
12 percig tartottuk a döntetlent (8 – 8). Aztán elhúzott a Cegléd. a szünetre már nyolcat pakolt rá (20 – 12). A fordulás után sem változott a játék képe.
Jön a Debrecen – tavaly emlékezetes mérkőzésen raboltunk tőlük pontot. Most is …

ÓAM – Ózdi KC - Debreceni EAC 27 - 27
Egy évvel a korábban hatgólos hátrányból mentett pontot a véghajrában a KC.
Most úgy tűnt erre nem lesz lehetőségünk (11. perc: 0 – 6). Aztán beleállt a meccsbe együttesünk. Hatalmas akarással a 26. percben beértük a vendégeket (10 – 10). Ám a félidő hajrája az övék volt (12 – 15). A szünet után a hatgólos hátrány most is összejött (50. perc: 19 – 25). A hajrában a kapusunk lehúzta a rolót, a mezőnyben hatalmas akarással, minden labdáért küzdve megkezdte a felzárkózást a csapat. Az utolsó előtti másodpercben sikerült pontot menteni.
Következett a bennmaradásért küzdő dunántúli klub.

Tata - ÓAM – Ózdi KC 38 - 30
Ekkor még náluk élt a remény. Ennek megfelelően is kezdtek (14. perc: 8 – 3). A szünetben már nyolc volt közte (20 – 12). A második játékrészt legalább sikerült döntetlenre hozni, így a gólkülönbség maradt.
Egy újabb találkozó, amely nagyon fontos volt az ellenfélnek.

ÓAM – Ózdi KC - Szigetszentmiklós 20 - 23
Ekkor még dobogós helyen álltak a vendégek. A táblázaton mutatkozó különbség nem látszott a mérkőzésen. Hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. A szünet előtt két másodperccel szerezték meg ismét a vezetést a szigetlakók (12 – 13). Fordulás után is mentünk utánuk (43. perc: 16 – 17). Itt kezdett el megint fogyni a levegő, ezt használta ki a vendégcsapat (53. perc: 16 – 21). Innen már „révbe kormányozták a hajójukat a szigetlakók”.
Következett egy másik dobogóért küzdő gárda. Ide sem mentünk feltartott kézzel …

Békés - ÓAM – Ózdi KC 35 - 29
Az első félidőben vezetgetett a Békés, de csapatunk tapadt rájuk. Annyira, hogy meg is nyertük a játékrészt (15 – 16). Fordulás után a 37. percig tartottuk a döntetlent (19 – 19). Jött a már ismert forgatókönyv. Nincs lehetőség a pihentetésre, ezt az ellenfél kihasználja, s bezsebeli a két pontot.
Búcsúzni sem sikerült szépen a 100 főnyire zsugorodott közönségünktől.

ÓAM – Ózdi KC - Vecsés 25 - 34
Az előző napi mérkőzés eredményének ismeretében a Vecsés bennmaradása is biztossá vált, így ellenünk már nyugodtan léphettek pályára.
A 11. percben még vezettünk (5 – 4), de a 19. percre már el is ment a meccs (5 – 9). a szünetben már hat volt a különbség (9 – 15). Fordulás után legalább a köztetízet nem engedtük.
Véget ért egy fejezet.

Mezőkövesd - ÓAM – Ózdi KC 39 – 30
Az NB.I-ből 2000-ben esett ki az Ózdi KC. Közel negyedévszázados másodosztályú szereplés után az utolsó meccsét játszotta a gárda az NB.I/B-ben.
750 néző látogatott ki a borsodi csapatok összecsapására. Az első félidőben jól tartottuk magunkat (18. perc: 9 – 9). A 26. percben át is vettük a vezetést (13 – 14). Az előnyt a pihenőre is megtartottuk (17 – 18). A fordulás után a 37. percben volt még utoljára iksz az állás (22 – 22). A mérkőzés hátralévő idejében a Kövesd uralta a találkozót.

Az ÓAM – Ózdi KC vezetőedzőjét, Kocsis Csabát arra kértem, értékelje csapata teljesítményét.
- Nem tudtunk a két évvel ezelőttihez hasonló bravúrt csinálni, sajnos. Tavaly június elején már tudtam a bajt, ennek ellenére megpróbáltam az adott keretösszegből a lehető legjobb csapatot kialakítani, ennyire sikerült. Azt mindenképpen leszögezném, hogy az itt szereplő játékosok mindent megtettek, hogy jobban szerepeljünk, azonban így együtt, egyszerre ez most meghaladta az erőnket.
A bajnokságot több szakaszra bontanám. Lélektanilag az első 5-6 fordulóban még bizakodtunk, azt gondoltuk, hogy a fejlődésünk és a teljesen új csapat építése elég gyors lesz és a minőségünk is javul ahhoz eléggé, hogy maradjon realitása a bennmaradás esélyének.
Utána volt egy 5 mérkőzéses letargia, amit az eredménytelenségünk, a reális sanszunk elvesztése és a minket körülvevő negatív hangulat okozott. Egyébként teljesen érthető volt a szurkolók részéről a csalódottság és a düh, persze nem azokra gondolok, akik már 3 éve folyamatosan támadások kereszttüzébe helyeztek.
Enyhíteni lehetetett volna a döbbenetet azt gondolom, hogy ha jobban és legfőképpen előbb tájékoztatjuk a klubbért szorítókat. Én már júliusban szorgalmaztam a közlemény megjelentetését, azonban ez csak októberben történt meg.
Visszatérve a csapat teljesítményére, ősszel az utolsó 5 meccsen nagyságrendekkel jobban tudtunk játszani, amelynek pontokban is mérhető eredménye lett. Nyilván tudtuk, hogy nem sokat jelent a végelszámolásnál, de mi ezt belül nagy megkönnyebbülésként éltük meg.
A tavaszunk a fejlődésről szólt, a tétnélküli munka sokszor lagymatag mindennapokba csaphatott volna át, azonban minden hétre sikerült motivációt találnunk.
Rögtön az elején, gyakorlatilag egy hét alatt elveszítettünk 3 játékost is, meghatározókat ráadásul. Ennek ellenére sikerült rengeteg szoros meccset játszani, amelyek egy része sikeresen zárult.
Ezt az egész évet, és a következőket is a válságmenedzselésre szánja a vezetés, ezért sem jöhetett szóba Moscoso Peti, Tóth Márk, Kovacsevics István és Rozner Kevin játékosok pótlása bajnokság közben.

Következő fontos kérdés: Hogyan tovább ?
- Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudni. Ismét kaptam egy szűkös keretösszeget a februári megegyezésünk után és azonnal munkához láttam a háttérben. Azt gondolom, hogy egy visszajutást reálisan kitűző csapatot alakítottam ki. Bízom benne, hogy nem lesz akadálya annak, hogy ez megvalósuljon…

 NB I/B FÉRFI

# Csapat M Gy D V LG KG GK Pont
1. Győri ETO- UNI FKC KFT 30 27 1 2 953 739 214 55
2. Veszprém Handball Academy U21 30 22 4 4 876 762 114 48
3. Optimum Solar - Békési FKC 30 19 2 9 878 847 31 40
4. Szigetszentmiklósi KSK 30 18 3 9 843 783 60 39
5. Mezőkövesdi KKFT 30 15 6 9 921 861 60 36
6. KK Ajka KFT 30 16 3 11 807 728 79 35
7. OTP Bank-Pick Szeged U21 30 15 3 12 943 934 9 33
8. Budai Farkasok-Rév 30 13 4 13 831 832 -1 30
9. Ceglédi KK 30 13 2 15 883 844 39 28
10. DEAC 30 12 3 15 841 855 -14 27
11. Rákosmente 30 11 4 15 787 832 -45 26
12. Vecsési KKFT 30 12 2 16 836 879 -43 26
13. Tatai AC 30 9 3 18 844 892 -48 21
14. Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 30 7 4 19 826 935 -109 18
15. Kecskemét 30 5 1 24 770 968 -198 11
16. ÓAM-Ózdi KC 30 2 3 25 802 950 -148 7
Frissítve: 2024.06.13. 14:01:07