Szombaton dunántúli vendégek a Marosiban

2022. október 1-jén 18,00 órától messziről érkező vendégek ellen lép pályára az ÓAM-Ózdi KC NB.I/B-s együttese. A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia Zrt. (BFKA-Veszprém) csapata lesz az ellenfelünk. 

Közös történetünk nem túl hosszú. A tavalyi bajnokság során a Felsőházában mérte össze a két gárda a tudását. Az 5. fordulóban, április 29-én, a Marosiban:

ÓAM-Ózdi KC – BFKA-Veszprém 23 – 26 (11 -13).
Az első félidő szoros volt (28. perc: 11 – 11). Az utolsó két percben lőtt 2 góllal kétgólos előnnyel mehettek a pihenőre a vendégek. A második játékrész már simább volt a számukra. Végig a vendégek vezettek (58. perc: 20 – 26). Az utolsó 2 percben lőtt 3 ózdi góllal sikerült egy kicsit szépíteni az eredményen: 23 – 26.
A 10. fordulóban, június 4-én Veszprémben 10 góllal nyertek az akadémisták. Itt az első játékrészben a 25. percig tartottuk a lépést (11 – 10). Kétgólos előnnyel vezettek a szünetben a hazaiak (13 -11). A második félidőben fokozatosan elhúztak a vendéglátók az elfáradó csapatunk ellen. Csak 9 mezőnyjátékos állt Kocsis Csaba edző rendelkezésére. Így sima vereség lett a vége.

BFKA-Veszprém – ÓAM-Ózdi KC 32 – 22 (13 -11)
A bajnokság végén a BFKA a 6. helyen végzett a rájátszás Felsőházában.

A 2022-23-as bajnokságot az ÓAM-ÓKC eredménysorához hasonlóan kezdték a dunántúliak.
1. forduló: Győr - BFKA-Veszprém 26 – 26
2. forduló: BFKA - Vecsés 27 – 26
3. forduló: Kecskemét - BFKA 29 – 28
4. forduló: BFKA - Tata 37 - 25

4 kör után a 6. helyen állnak 5 ponttal. Az ÓAM-Ózdi KC gólkülönbsége eggyel jobb, ezért vagyunk mi az 5. helyen.

Dankovic DinkoVendégeink vezetőedzője, a 42 éves horvát származású szakember Dankovic Dinko. A következő gondolatokat osztotta meg velünk a találkozó előtt:- "A szezon elején azt a célt tűztük ki, hogy a fiatalabb játékosok minél több játék lehetőséghez jussanak és tapasztalatot gyűjtsenek a felnőtt bajnokságban. Mindenképp a jó játék a cél, de fontos, hogy ha hibázunk, akkor kitudjuk azokat javítani. A meccseredmény pedig mindezek után következik. Minden mérkőzés egy újabb megpróbáltatás a csapatnak, amiből mindig tudunk tanulni; az eddigi négy mérkőzésünkből is sok tapasztalatot szereztünk. Az előző szezonban a felsőházi rájátszásban már találkozott egymással a két csapat. Úgy gondolom, idén is színvonalas mérkőzéseket láthatunk majd. Jó játékot játszó Ózd ellen lépünk pályára szombaton, így látványos összecsapásra számítok, ahol ezúttal is a technikás játékra és a rutinszerzésre helyezzük a hangsúlyt.”


Érdekesség: a vezetőedző mellett az akadémisták edzői stábjának tagja Perez Carlos is. A Kubában 1971-ben született játékos 1997 – 2013 között játszott a Veszprém csapatában. 343 mérkőzésen 1 475 gólt dobott. A magyar válogatottban 55 meccsen 274 gólig jutott.

 

Kocsis CsabaKocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője a következőket mondta: - A héten több játékos is problémákkal küszködött, így kicsit át kellett alakítani a felkészítést. Az ellenfelünk nagyon képzett, fizikailag nagyon rendben levő csapat, nagyon nehéz dolgunk lesz. Ennek ellenére a hazai pálya előnyét kihasználva lehet esélyünk, de csak abban az esetben, ha a technikai hibák számát minimalizáljuk.
Képeinken a két csapat mestere: Dankovic Dinkó és Kocsis Csaba