Jobb volt az ellenfél

Október első napján a Dunántúlról érkeztek vendégek a Marosiba. Az ÓAM-Ózdi KC a veszprémi székhelyű Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia csapatát fogadta.

ÓAM-Ózdi KC - BFKA-Veszprém 27 – 35 (15 – 14)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 250 néző.
Vezette: Sándor György és Szabó Balázs.
ÓAM-Ózdi KC: Jónás Bálint - Jancsó Nándor 4, Csépányi Gergő 1, Gyimesi Máté 4, Szepesi Noel 5, Kovács László 2, Veres Balász 1. Csere: Moscoso Péter Carlos - Lestál Martin 3, Tóth Patrik 4, Bárdos Máté 2, Tóth Márk, Molnár Gergő, Péter Dominik 1, Ménfői Attila.0 – 25 volt az állás.
Edző: Kocsis Csaba
BFKA-Veszprém: Mikler Krisztián István – Végh Bálint 2, Szabó Tas 7, Pintér Benedek 6, Balogh Botond, Almásy Richárd, Tóth István Sámuel 1. Csere: Tóth Mihály - Jajic Damján 5, Czabula Máté Huba 7, Bogdány Örs 1, Nagy Ádám 1, Bőti Dominik Tamás 3, Majczán Dávid 2.
Edző: Dankovic Dinko.
Hétméteresek: 2/2 - 5/5
Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

A veszprémiek kezdték a játékot, s az első percben mindkét csapat betalált (1 -1). Ezt követően az volt a félidő forgatókönyve, hogy a vendégek elmentek kettővel – a mieink egyenlítettek. 4. perc: 1 – 3; 5. perc: 5 – 5; 13. perc: 6 – 8; 15. perc: 8 – 8, 21. perc: 9 – 11; 25. perc: 12 – 12. A következő percben Szabó Tas még megszerezte a vezetést az Akadémiának, de Tóth Patrik egy percen belül egalizált. Gyimesi Máté „elfelejtkezett” a forgatókönyvről, s a vezetésünket jelentő gólt is bevágta Mikler hálójába (29. perc: 14 – 13).A játékrész utolsó percében egy – egy hetesgól estt mindkét oldalon – így egygólos előnnyel mehettünk a pihenőre (15 – 14).

Kemény, de sportszerű csata folyt a pályán. Csapatunk többször alkalmazta a „hét a hat” elleni játékot – sikerrel. Kocsis Csaba edző folyamatos cserékkel igyekezett frissen frissen tartani játékosait – mint a félidei eredmény mutatja: sikerrel.

A második szakasz gyors ózdi góllal kezdődött. A 13. másodpercben Lestál Martin góljával már kettővel „mentünk” (16 – 14). Ám a 35. percben már megint egyenlő volt (17 – 17). A következő 5 percben egy gól itt, egy gól ott (40.perc: 20 – 20). Itt megtört a lendület a mieinknél. Több eladott labda, rossz lövés, technikai hiba, valamint néhány vitatott bírói ítélet után a 48. percben már 20 – 25 volt az állás. Innét már nem sikerült „feltápászkodni”, felzárkózni. Végül 8 góllal nyertek a vendégek, de a játék képe alapján a gólkülönbség túlzó (27 – 35).

Kocsis Csaba meccs utáni gyors értékelése: „Amire számítottam, számítottunk bejött. Egy remekül felkészített csapattal mérkőztünk. A meccs első felében a megbeszéltek szerint játszottunk. Le a kalappal a fiúk első félidei játéka előtt. A szünet után bebizonyosodott, hogy ilyen játékerőt képviselő csapatok ellen csak úgy tudunk eredményesek lenni, ha a játékosok mindegyike 100 százalékos teljesítményt nyújt.”