Nagy csata, izgalmak, döntetlen

Október 3-án, kedden este Magyar Kupa mérkőzésen fogadta a Marosiban az ÓAM-Ózdi KC a szomszédvár Eger csapatát. Mintegy 100 néző előtt hatalmas küzdelmet vívott a két csapat.

ÓAM – Ózdi KC - QHB-Eger 25 – 25 (14 – 15)
Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok, 100 néző.

ÓAM-Ózdi KC: Mosocoso – Ménfői Attila 2, Gyimesi Máté 6, Veres Balázs 1, Szepesi Noel, Kovács László, Lestál Martin 4. Csere: Csépányi Gergő 1, Tóth Márk 1, Tóth Patrik, Jancsó Nándor 3, Molnár Gergő 3, Péter Dominik 4. Edző: Kocsis Csaba
Eger: Ágoston Áron - Lezák Áron 3, Döme Szabolcs 2, Kiss Gergő 1, Tóth Károly 3, Fórizs Roland 1, Száva Máté 2. Csere: Kurucz Máté 7, Rozner Kevin 1, Tóvizi Tamás 2, Kepes János 2, Gönczi András 1, Juhász Patrik, Kerzsi Ádám. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc
Hétméteresek: 2/2 – 1/0

Bekezdett a piros szerelésben játszó ÓKC – két és fél perc alatt háromgólos előnyre tett szert (3 -0). A következő 10 percben a „fekete sereg”, az Eger volt az eredményesebb, át is vette a vezetést (14. perc: 5 – 7).

Megint a mieink következtek: a 20. percben már 8 – 7 volt ide. Moscoso a bekapott 7 gól mellett hét alkalommal is védett. Nem volt hátra fél perc a félidőből, amikor 14 – 14-es állásnál Kocsis Csaba időt kért. A tanácskozást követően viszont labdát szereztek a vendégek, s a ziccert gólra váltották, így előnnyel mehettek a pihenőre (14 – 15).

A szünet utáni negyedóra rémálom volt a hazai közönség, s a hazai játékosok számára. Rossz lövések, pontatlan passzok következtében a 45. percben már 18 – 23 állt az eredményjelzőn. Moscoso négyszer is jól védett, s az 53. percben már 24 – 23 volt – ide. Az 57. perc végén egyenlített az Eger. Az utolsó előtti percben Kurucz a vendégeknek szerzett vezetést, majd Péter Dominik egyenlített (25 – 25). 17 másodperccel a vége előtt Moscoso kivédte Fórizs hetesét. Kocsis Csaba rögtön időt kért. Az utolsó támadás végén Gyimesi Máté lőtt, de a kapus Ágostán lábát találta el – így maradt a döntetlen (25 – 25).

Amagyar Kupa szabályai szerint azonos osztályban játszó felek között ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, akkor a vendégek jutnak tovább a következő fordulóba – ennek megfelelően az egriek örülhettek a továbbjutásuknak.