Tömény izgalom után két pont
Szombaton a déli órákban indult útnak az ÓAM-Ózdi KC kézilabda csapata, hogy 200 kilométeres buszozás után Százhalombattán a Városi Szabadidő Központban lépjen pályára a bajnokság 6. fordulójában.

A hazaiak eddigi eredménysora nem túl kedvező:
1. forduló: BFKA-Balatonfüred - Százhalombatta 28 – 25
2. Százhalombatta - Győr 19 – 22
3. Vecsés - Százhalombatta 30 – 25
4. Százhalombatta - Kecskemét 27 – 27
5. Tata - Százhalombatta 35 – 29
Az eddig megszerzett 1 pontjával az utolsó helyet foglalta az NB.I/B-és bajnokságban.

Az ÓAM-Ózdi KC a megszokott kék szerelésben a következő összeállításban kezdte a játékot:
Mscoso Péter Carlos – Jancsó Nándor 4 ; Gyimesi Gergő 2; Veres Balázs 3; Szepesi Noel 1; Kovács László 4; Lestál Martin 9. A mérkőzés során még Jónás Bálint - Csépányi Gergő 2; Tóth Patrik 4; Tóth Márk 5; Molnár Gergő 1; Ménfői Attila és Péter Dominik 1 lépett pályára.

Az első támadás végén Kovács lőtt a hálóba, majd az idegesen kezdő hazaiak technikai hibája után egy gyors lerohanás után Jancsó volt eredményes (0 -2.) Ezt követően csapatunk hol egy, hol két góllal vezetett (18. perc: 10 – 12).

Ebben az időszakban Kovács László és Lestál Martin is négyszer volt eredményes, míg Moscoso Péter Carlos hátul tartotta a „frontot”, 5 hazai lövést védett.(Egyszer volt 3 gólos az előnyünk, a 10. perc elején: 6 – 9).

Itt kicsit megtorpant az ÓKC lendülete, vagy inkább magához tért a Duna-parti együttes. Előbb egyenlítettek, majd a 23. percben a vezetést is átvették (14 – 13). Ezt az egygólos előnyt meg is tartották a pihenőig (17 – 16).

A szünet utáni első 6 perc megint a hazaiaké volt – 3 gólos előnyre tettek szert (36. perc: 21 – 18). Ismét 6 percre volt szükség, hogy az ÓKC egalizálja az állást. Az igen eredményes Lestál góljával lett a 42. percben 23 – 23 az állás.

Ekkor megint a vendéglátók következtek. Öt perc múlva a 47-ben megint kettővel mentek (27 – 25). Az ÓAM-ÓKC két perc alatt egyenlített.

A hajrára, az utolsó 11percre 27 – 27-es állásnál fordultak a felek. Megint Lestál talált a hálóba, kétszer védett Moscoso, s Tóth Márk is kétszer lőtt a hálóba (53. perc: 29 – 31). Az 54. percben emberhátrányban Veres tör be a falba, s lő gólt (30 – 32). A hazaiak gyorsan támadnak, a visszafutó Veres egy izzadtságfolton elcsúszik a saját hatosunknál, s battaiak felkanyarodó jobbszélsőjét tulajdonképpen felrúgja. A mozdulat semmiképp sem volt szándékos, hiszen látható volt, hogy a jobb lába meg is bicsaklott a nedvességen, s magatehetetlenül csúszott tovább – a játékvezetők mégis piros lappal büntették, s azonnal kizárták a folytatásból. Kocsis Csaba hiába reklamált, még ő kapott sárgalapos figyelmeztetést. Ráadásul kettős emberhátrányba került együttesünk. (Az ítélet furcsaságát mutatja az is, hogy az eset után a bírók feltöröltették az ominózus izzadtságfoltot.)

A megítélt hetest - természetesen – belőtték a hazaiak, s újabb gólukkal az 56. perc elején már megint egál volt (32 – 32).

Az irányítóját vesztett csapat nem vesztette el a sem a fejét, sem a tartását. Tóth Patrik szerzett előnyt, majd az egyenlítés után megint -sikerült tartani a döntetlent (34 – 34). Az utolsó előtti percben Gyimesi lőtt gólt, amire a hazaiak azonnal válaszoltak. Így a véghajrára, az utolsó percre 35 – 35-ös állásnál érkeztek a mérkőzők.

Az utolsó minuta Jancsó értékesített hetesével kezdődött (35 -36). Az ellenakcióból a Batta kapufát lőtt, a mieink szerezték meg a labdát. Kocsis edző azonnal időt kért. Az időkérés után a hazai csapat egészpályás letámadásra váltott, nem sok sikerrel. Játékosaink okosan őrizték a labdát, s utolsóelőtti másodpercben Tóth Patrik a góljával beállította a végeredményt (35 – 37).

Kocsis Csaba vezetőedző így értékelt:
- Nagyon készültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy siker esetén megnyugtató távolságba kerülhetünk a kieső zónától. Nem kezdtünk rosszul, de 9-6-nál többször kezünkben volt, hogy megnyugtató előnybe kerüljünk, de hibáztunk, így a szünetre már hátrányban voltunk. A második félidőben nem sikerültek jól elöl és hátul sem a dolgaink, de -3-ról volt tartásunk megfordítani, és a végén kellően koncentráltunk a kulcs pillanatokban. Gratulálok a csapatnak nemcsak a győzelemhez, hanem ahhoz is, hogy a múlt heti Veszprém elleni összezuhanásból a héten az Eger elleni kupa, illetve a szombati Battai meccsen is tanult.

Százhalombatta – ÓAM Ózdi KC 35 – 37 (17 – 16)
Százhalombatta, 100 néző.
Vezette: Fekete Tamás és Tóth Dávid
Hétméteresek: 4/4 és 4/3
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc és egy kizárás.

Ezzel az idegenben szerzett két ponttal csapatunk beérte a katicát. A katicabogárnak 7 pettye van, az ÓAM-Ózdi KC együttesének pedig 7 pontja. Együttesünk 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel a 6. helyen áll az NB.I/B-ben.

 

NBI/B Férfi