Lélegzetvételnyi szünet a bajnokságban

A lejátszott 6 forduló után az ÓAM-Ózdi KC 7 ponttal, 185 – 178-as gólkülönbséggel a 6. helyen áll a tabellán. Megkértük Kocsis Csaba vezetőedzőt értékelje röviden az eddigieket.

- Tudta mindenki, hogy egy nagyon kiegyenlített év lesz. A legtöbb csapat sem felfelé, sem lefelé nem lóg ki. Ennek szellemében minden mérkőzés egy fontos lépcsőfok a célunk elérése érdekében, ugye, ami a bennmaradás kiharcolása. Minél hamarább legyen annyi pontunk, hogy biztossá váljon a bennmaradásunk.

1. forduló (szeptember 2.)
Kecskeméti TE - ÓAM-Ózdi KC 30 - 31
A Kecskemét együttesére úgy tekintettek a legtöbben, hogy egy fiatal, újjáalakuló csapat, akik valószínűleg főleg az elején még szokják csak a felnőtt mezőnyt. Akkor mi is egy nehezen megszerzett kötelező két pontnak értékeltük. Ám utána rövid időn belül bebizonyították, hogy teljes értékű versenytársa lesz a mezőnynek a csapatuk.

2. forduló (szeptember 10.)
ÓAM-Ózdi KC - Tata 21 – 23
A Tata elleni első 40 percet nem tudtuk helyrehozni a meccs végén, így vereség lett belőle, ami különösen most fájó, hiszen mintha ők egy picit veszítettek a lendületükből.

3. forduló (szeptember 17.)
ÓAM-Ózdi KC - Ajka 44 - 30
Ezután az itthoni Ajka meccsen minden összejött, nagyon jó játék a csapattól, és egy kicsit indiszponált teljesítmény az ellenféltől. Ettől függetlenül egy jó csapatnak tartom az Ajkát is. Ez volt a leggyengébb meccsük, a többi 5 fordulóban igencsak megnehezítették az ellenfelek dolgát.

4. forduló (szeptember 24.)
Salgótarján - ÓAM-Ózdi KC 25 - 25
Salgótarjánban szerencsétlen végjátékban veszítettünk 1 pontot, ami azért mégis csak egy riválistól, idegenben megszerzett pont.

5. forduló (október 1.)
ÓAM-Ózdi KC - BFKA-Veszprém 27 - 35
Az 5. fordulóban elszenvedett hazai vereség, sajnos közel állt az igazsághoz, habár nem eshetünk így össze döntetlennél, két téves játékvezetői ítélet és két-három játékban elkövetett hiba után sem.

6. forduló (október 8.)
Százhalombatta - ÓAM-Ózdi KC 35 - 37
Az elmúlt hétvégén pedig támadásban nem játszottunk rosszul, talán a védekezésünkben volt némi bizonytalanság, főleg az 1-1 elleni játékokban, de nagyon fontos 2 pontot szereztünk Százhalombattán.

Kocsis Csaba

Hogyan látja a csapat jelenlegi pozícióját?

- Az, hogy most éppen a 6. helyre sorolnak minket az eredmények, az jól néz ki, de nem jelent túl sokat. Én úgy gondolkodom, hogy azt kell mindig nézni, milyen messze vagyunk a két zónától. A kiesőhelyektől 5 pont távolságra vagyunk, a feljutó helyektől 2 pontra. Ezek azok az adatok, amelyek ténylegesen számítanak egy klub életében. Ettől függetlenül nem mindegy, hogy 3., vagy 13. helyen vagyunk. Törekszünk a minél jobb helyezésre.
A másik szempont, ami óvatosságre kell, hogy intsen minket a jelenlegi helyezésünkkel kapcsolatban, hogy meglátásom szerint az eddigi hat ellenfelünkből öt csapat a tabella alsó feléhez fog tartozni hosszú távon. Vagyis a veszprémieken kívül nem találkoztunk még dobogó közeli élcsapatokkal.

A következő fordulók programja:
7. forduló: október 21. (péntek) 19,00 óra
ÓAM-Ózdi KC - PLER-Budapest
8. forduló: október 29. (szombat) 15,00 óra
Pick-Szeged U21 - ÓAM-Ózdi KC
9. forduló: november 5. (szombat) 18,00 óra
ÓAM-Ózdi KC - Eger
10. forduló: november 12. (szombat) 18,00 óra
Békés - ÓAM-Ózdi KC

A jövőt illetően mi várhat ránk?

- A következő négy ellenfelünk közül kettő – a PLER-Budapest és az Eger – a feljutást tűzte ki célul. Nem is alaptalanul. A szegedi fiatalok nagyobb részt együtt maradtak, s jobbak, mint tavaly voltak. Békésre nem sok csapat érkezik esélyesen. Az előzetes erőviszonyok alapján ebből a sorozatból minden megszerzett pontnak örülnünk kellene. Azon dolgozunk a kéthetes szünet alatt, hogy minél többet begyűjtsünk belőlük.