Az első nagy vereség

Szombaton délben kelt útra csapatunk az újabb bajnoki mérkőzésére. A felvezetőben azt a címet adtam, hogy hosszú és rázós túrára készülünk. Az két és félszáz kilométeres út valóban hosszúnak tűnt, s az Alföldön valóban rázós útszakaszokon is haladtunk – de ez még csak az utazás volt. A neheze ezután következett...

Békés - ÓAM-Ózdi KC 45 - 33 (20 – 16)
Békés, 100 néző
Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.

Békés: Takács Szabolcs – Fedor Bence 2; Árpási Patrik 6; Haszilló Gergő 4; Varsandán Áron 3; Horváth László 8; Hrabák Miksa 3. Csere: Kiss Olivér 1 – Mezei Richárd 10; Kovács Rajmund; Laufer Gábor 3; Novák Zsolt 2; Szász Bálint 2; Rusznák Patrik; Balogh Barnabás 1. Edző: Padla József.
ÓAM-Ózdi KC: Moscoso Péter Carlos – Ménfői Attila ; Tóth Patrik 10; Veres Balázs 5; Szepesi Noel 1; Tóth Márk Patrik 7; Lestál Martin 3. Csere: Jónás Bálint; Nagy Péter – Molnár Gergő 3; Csépányi Gergő; Kovács László 1; Gyimesi Máté; Jancsó Nándor 1; Péter Dominik 2; Bárdos Máté. Edző: Kocsis Csaba.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 5/4 – 4/4.

Kék-feketében játszó csapatunk kezdte a játékot – egy rossz támadással. A pirosak is elrontották az első akciójukat. Az első 5 percben 2 gól esett (1 – 1). A hazaiak vezettek, mi egyenlítettünk.. A 3.; 6.; 9; 10. és 11. támadásunkból lőttünk gólt. Tudtuk tartani a lépést (10. perc: 5 -5).

Gyors volt a játék, mind a két csapat egyet cserélt védekezés és támadás között. A hibák is benne voltak a játékban. Az első negyedórában egyenlő erők küzdelmét láttuk (15. perc: 7 – 7). A félidő második felében szereztünk először előnyt – ki más, mint a Békésen nevelkedett Molnár Gergő révén (16. perc: 7 – 8).

Ekkor volt a meccsnek egy rövid szakasza, amikor eggyel vezettünk, a hazaiak egalizáltak. Aztán a békésiek „eladtak” néhány figurájukat, s a 20. percben már vezettek is (11 – 10). Aztán szer3encsénk sincs. Kimarad a hetesük, de a kapufáról kipattanó labdát gólra váltják. Nálunk a nagy akarásnak az a vége, hogy a játékrész utolsó 10 percéből hatot emberhátrányban játszunk. Ez is meglátszik az eredményen. A szünetre 20 – 16-nál térnek a felek.

A pihenő után nekiugrottunk az ellenfélnek. Jöttek is a góljaink, de a vendéglátók mindig tudtak válaszolni (36. perc: 23 – 20). Aztán megint kapunk egy emberhátrányt – meg is törik a lendületünk. A hátrányban 3 gólt kapunk, gólt nem csak kapufát lövünk. Az ellenakcióból a kapusok üres kapus gólt lőtt (37. perc: 27 – 20). A 40. percben kapjuk az első emberelőnyünket, s az első büntetőnket. Ekkor már semmi nem akar sikerülni. Lövünk néhány szép gólt (Péter cunder-gólja, Veres kínai figurából lőtt találata), de ezek már csak kozmetikázzák az eredményt (50.perc: 36 – 27). A mérkőzés hajrájában már csak a gólkülönbség volt a kérdés. A végén 12 gól volt a két csapat között (45 – 33).
Idegenben 33 lőtt góllal meccset lehet nyerni, de 45 kapottal nem lehet esély a pontszerzésre.