Csapata jó játékában bízik az akadémisták edzője

Mint arról már írtunk, december 3-án, szombaton este 18,00 órakornagyon fontos két pontért lép pályára az ÓAM-Ózdi KC kézilabda NB.I/B-ben szereplő gárdája. A Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia Balatonfüreden működő csapata lesz az ellenfél.

A két együttes hasonlóan szerepelt eddig a bajnokságban. Meglepetésszerű pontszerzések mellett váratlan pontvesztések is akadtak a mérkőzéseiken. Az ÓAM-Ózdi KC 10, a BFKA-Balatonfüred 9 pontot gyűjtött eddig. Az eddigi utolsó fordulóban a tizenkettedikben a mieink Szigetszentmiklóson kaptak ki 34 – 30 arányban, az akadémisták hazai pályán nyertek a Tata ellen 5 góllal (27 – 22). A szombati meccs kapcsán néhány kérdéssel kerestük meg Kis Ákost, a fiatalok vezetőedzőjét.

20221203_02.jpgMilyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak?

„Tudtuk, hogy ha mindenki egészséges lesz, akkor lehet okunk bizakodni. A cél, hogy a rendelkezésre álló játékosokkal, nagy munkával, felkészülve az aktuális ellenfélből, kiharcoljuk a pontot, pontokat. Elsődleges célunk a bennmaradás kivívása, ezzel párhuzamosan a játékosok egyéni fejlődése.”

Hogyan értékeli az eddigi szereplésüket?

„Elkezdtük a bajnokságot egy foghíjas csapattal. Érződött, hogy bármelyik ellenféllel 20-25 percig fej-fej mellett mentünk, amíg el nem fogyott az erő. Utána 5-10 perc alatt egy jelentősebb különbség alakult ki, amit már nem tudtunk ledolgozni, épp ezért gondoltam azt, hogy szükség van a stabilitás megerősítésére. Megegyeztünk a NEKÁ-val, kettős játékengedéllyel igazoltunk olyan játékosokat, akikkel ez sikerült is egy bizonyos ideig, ők viszont nem készülnek egész héten a csapattal, így a finom dolgokat mind védekezésben, mind támadásban nagyon nehéz kialakítani. Úgy vélem, hogyha a fiatalabb játékosaink beleerősödnek a bajnokságba tavasszal, akkor jóval eredményesebbek tudunk lenni.”

Mit vár az ÓAM-Ózdi KC elleni mérkőzéstől?

„Készülünk a találkozóra, tudjuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, az Ózd hazai pályán egy rendkívül erős csapat. Elég sok sérültünk és betegünk van. Bízom benne, hogy közülük néhányan felépülnek még, és egy hasonló jó játékot tudunk játszani, mint amit már bebizonyítottunk párszor idegenben.”