Irány a „folyók városa”

Győr a Nyugat-Dunántúli régió központja. A Mosoni-Duna mellett, a Rába és a Rábca folyók torkolata mellett épült. A városnak igencsak eredményes, sikerekben gazdag sportmúltja van.

Először mindenkinek a Rába ETO háromszoros magyar bajnok focicsapata jut eszébe (1963, 1981-82, 1982-83). Női kézilabda csapatuk is világhírű: ötször nyerték meg a Bajnokok Ligáját, tizenötször a Magyar Bajnokságot.

A város férfi kézilabdásai is veretes múltra tekinthetnek vissza. A szakosztály 1948-ban alakult. 1959-ben szerepelt először az NB.I-ben, s 2009-ig (egy év kivételével) a legmagasabb osztályban csatározott. Háromszoros magyar bajnok (1987, 1988-89, 1989-90). 1986-ban megnyerték az EHF-kupát. A 2013-14-es bajnoki évben szerepeltek utoljára a legjobbak között. Azóta a másodosztályban játszanak. A tavalyi bajnokság Alapszakaszában a Nyugati csoportban a 7. helyen zártak, így a rájátszásban a kiesés ellen küzdöttek. Végül magabiztosan bennmaradva az „Alsóház” 3. helyén végeztek. Viszont ami számukra bizakodásra ad okot, hogy a tavalyi első osztályú ifjúsági bajnokságot a csapatuk nyerte. Ennek a gárdának a keretére építve kezdték el az idei NB.I/B-s bajnokságot – s remek sorozatot produkáltak. 9 győzelem mellett 2 – 2 döntetlen és vereség áll a nevük mellett. Ezzel jelenleg a 3. helyen állnak, egy ponttal lemaradva az Egertől, s ugyanúgy 20 pontot szerezve, mint a 2. PLER-Budapest.

Az ÓAM-Ózdi KC csapata szombaton 10 órakor kel útra, hogy megmérkőzzön a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban az Agrofeed ETO UNI Győr gárdájával. A találkozó 18,00 órakor kezdődik.

A meccs előtt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC szakvezetője a következőket mondta:
- A héten betegségek, sérülések és egyéb nehézségek tették “színesebbé” a felkészülésünket. Győrbe idén egyetlen csapat sem utazhat esélyesként, nagyon dinamikus, fiatal generáció alkotja a csapatuk gerincét, nem lesz egyszerű megfékeznünk őket. Nyilván nem feltartott kézzel utazunk szombaton, talán az esélytelenség lehet az esélyünk. Bízom benne, hogy aki pályára lép, ugyanazt a küzdőszelemet képviseli majd, mint ami eddig jellemezte a csapatot.