Nem feltartott kézzel mentünk, küzdelmes meccset vívtunk

December közepén a férfi kézilabda NB.I/B-ben az utolsó előtti, 14. fordulót bonyolították le. Felforgatott heti felkészülés után szombaton a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban a feljutásért küzdő Duna-parti csapat otthonában kellett pályára lépni több, sérüléssel küzdő játékossal az ÓAM-Ózdi KC gárdájának.

Agrofeed ETO-UNI Győr - ÓAM-Ózdi KC 36 - 29 (17 – 15)
Győr, 300 néző, Vezette: Bába Sándor és Horváth Péter.

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi Gábor - Pápai Péter Bence 3, Sövegjártó Mátyás Bence 5, Mátés István 6, Rosta Bálint 4, Győri-Dani Dávid 2, Paár Olivér 5. Csere: Varga István - Goór Krisztián 2, Lang Zalán Mihály 4, Ásvány Gellért 4, Molnár Renátó, Lukács Botond 1, Gaál Levente. Edző: Bencze József
ÓAM-Ózdi KC: Jónás Bálint - Jancsó Nándor 5, Gyimesi Máté 4, Szepesi Noel, Csépányi Gergő 1, Tóth Patrik 3, Lestál Martin 3. Csere: Moscoso Péter Carlos - Veres Balázs 6, Kovács László 2, Péter Dominik 4, Tóth Márk Patrik 1, Bárdos Máté. Edző: Kocsis Csaba

Hétméteresek: 4/3 - 3/3
Kiállítások: 10, illetve 10 perc.

Szombaton délelőtt némi késéssel keltek útra kéziseink, de időben, a kezdés előtt két és fél órával megérkeztek az ETO – Parkban lévő oroszlánbarlangba, a régi, de felújított csarnokba, amely férfi csapat otthonául szolgál.

A vendéglátók erejét mutatja, hogy a nyáron megnyerték az NB.I-es ifjúsági bajnokságot. Ebből a csapatból többen már a „nagyoknál” játszanak, kiegészülve rutinos játéksokkal. A győriektől a bajnokság 1. fordulójában a BFKA-Veszprém vitt el egy pontot (26 – 26), a 3.fordulóban a PLER-Budapest tudott itt nyerni (24 – 30), s a többi 5 hazai meccsüket hozták. Egy góllal az Egert is legyőzték. Jelenleg a tabella 3. helyén állnak, pontegyenlőséggel a második PLER-rel. Nem véletlenül tartják őket esélyesnek a feljutásra.

Az ÓAM-ÓKC felkészülése a héten sem volt zavartalan. A Marosi zárva, több játékos is sérüléssel, betegséggel küszködött, volt, aki el sem tudott utazni a többiekkel Győrbe.

A mieink a megszokott kék-fekete szerelésükben álltak fel a tiszta zöldben kezdő fiatal győri csapat ellen.

A hosszú utazása után nagyon rosszul kezdett a csapatunk. Szinte ki se mondták a felek az „éljent”, a 10. percben már 7 – 2-re égtünk. Ekkor kért időt Kocsis Csaba. Nem sok minden változott. A 14. percben sikerült kivédekezni az első hazai akciót, de ekkor már 8 – 4 volt az állás. Támadásban kimaradtak a ziccerek, lőttünk kapufát, akadtak rossz passzok, egy kapott emberelőnyt egy góllal elvesztettünk. Jónás védése után csapatunk nagy akarással, a védekezés javításával a Győr után eredt. Kapusunk bemelegedett, több lövést is fogott, támadásban is eredménysebbé váltunk. A 21. percben már feljöttünk 12 – 10-re. Egy perc múlva Giymesi góljával egyre zárkóztunk fel (12 – 11). Ekkor kért időt a hazaiak edzője, Bencze József. A félidő utolsó harmadában már minden győri gólra válaszolni tudtunk. 17 – 15-nél fordultunk.

Szünet után megint a hazaiak kezdtek jobban, gólerősebben. Mi két akciót is elrontottunk (33. perc: 19 – 15). Aztán Kovács, Veres, Csépányi – sorban egymás után betaláltak (37. perc: 19 – 18). De gyorsan megint három győri gól következett, s a meccs ebben a szakaszában 3 – 4 gólos különbséggel haladtak a csapatok a hajrá felé. A 49. percben 29 – 24-nél Veres az üres kapuba talált (29 – 25). Ám a hajrában nem tudtunk közelíteni. Minden gólunkra érkezett a pályaválasztók válasza. A véghajrában a szerencse is elpártolt tőlünk. Kapufát lőttünk, a hazai lövés sáncról pattant a kapuba, s néhány bírói ítéletet is vitattak a játékosaink. Ráadásul egy jó, képzett játékosokból álló csapat volt az ellenfelünk, akiknek a kispadjuk is hosszabb volt, mint a miénk. A végén egy időntúli hetessel alakult ki a 36 – 29-es végeredmény.

Megérdemelt a fiatal hazai csapat győzelme, a különbség lehetett volna kisebb is.