Amikor semmi sem akar sikerülni

A férfi kézilabda NB.I/B. idei utolsó fordulójában csapatunk a Vecsés gárdáját fogadta – Kazincbarcikán. A héten sem sikerült a felkészülés zavartalanul. Mivel a Marosi István Városi Sportcsarnok zárva, ezért több helyszínen készült a csapat.

ÓAM-Ózdi KC - Vecsés SE 26 - 28 (10 – 14)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok 120 néző.
Vezette: Kiu Gábor és Kiu Tamás.

ÓAM-Ózdi KC: Moscoso Péter Carlos – Jancsó Nándor 1, Gyimesi Máté 2, Szepesi Noel 3, Csépányi Gergő 2, Kovács László 1, Tóth Patrik 9. Csere: Péter Dominik 3, Ménfői Attila 3, Molnár Gergő 2, Tóth Márk Patrik, Bárdos Máté. Edző: Kocsis Csaba
Vecsési SE: Balogh Ádám – Cseh Adrián, Kavin Mátyás 11, Antal Máté 2, Schmidt Hans Johann 3, Kiss Péter 2, Zakics Bence 6. Csere: Nánási Lajos Bálint - Hutvagner Áron 3, Nagy Tamás, Gubicza Csaba, Antal Levente 1, Schulteisz Botond, Gönczy Gergő, Nagy Tamás. Edző: Lepsényi Sándor.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 0/0.

A mieink csütörtökön este tudtak edzeni Kazincbarcikán – nem igazán sikerült „belakni” a nagy csarnokot. A játékosok közül többen is betegséggel, sérüléssel küzdöttek a héten. Az irányító, Veres Balázs a meccs napján betegedett meg, el sem tudott utazni a csapattal.

Ráadásul egy jó, s idegenben is eredményes együttes volt a vendégünk. Az alföldiekkel tavaly is nagy csatákat vívtunk. A 7. fordulóban, október 29-én idegenben sikerült egy fordulatos meccsen egy pontot ellopni (Vecsés – Ózd 24 – 24). A tavalyi bajnokság Alapszakaszában szintén nagy izgalmakat hozott a két együttes ózdi mérkőzése. Egy utolsó másodpercben szerzett tudtuk itthon tartani a két bajnoki pontot (Ózd – Vecsés 28 - 27).

Az elmúlt bajnoksághoz képest erősebb az idén a Vecsés. Közvetlenül az élcsapatok mögött áll a tabellán. 14 meccséből 8 nyert meg, míg hatszor alulmaradt. Idegenben is szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat. 3 – 3 győzelem és vereség a mérlege. A PLER-Budapest csarnokában is tudtak győzni (PLER – Vecsés 27 – 28).

Pénteken este a vendégek kezdték a játékot. Az első akciót sikerült kivédekezni, de az ellentámadást mi is elrontottuk. Aztán gyorsan három gólt lőtt a Vecsés, így hamar hátrányba kerültünk (5. perc: 0 – 3). Minden ózdi gólra kettővel feleltek a vendégek (8. perc: 2 – 4; 11. perc: 3 – 6; 15. perc: 4 – 8; 18. perc: 5 – 10). Támadásban szinte minden hibát elkövettek a játékosaink.

Kimaradt hetes, ziccerek, rossz passz, kiejtett labda. Kocsis Csaba időt is kért. Valamelyest sikerült is rendezni a sorokat, mert legalább a gólkülönbség nem nőtt a szünetig. Sőt, a 26. percben sikerült felzárkózni kettőre (10 – 12). De a félidő hajrája sem sikerült jobban, mint az eleje. Kettős emberelőnybe kerültünk, de ebből is vendégek jöttek ki jobban. Mi csak kapufát lőttünk, ők gólokat (10 14).

A pihenő után nekiesett a KC az ellenfelének. Molnár és Csépányi, valamint Péter góljával sikerült is közelíteni ( 36. perc: 14 – 15). Sajnos, megint jöttek a hibák. Három rossz lövés, s ezért egyenlíteni nem sikerült (38. perc: 14 – 16). Olyan szakasza jött megint a meccsnek, hogy minden gólunkra érkezett válasz, sőt, a hajrára fordulva megint a vendégek kerültek megnyugtató előnybe (50. perc: 18 – 22). A Vecsés ezt a 2 – 3 gólos előnyét végig tartani tudta (26 – 28).