Felkészülés – gondokkal

Január 4-én kezdte meg az ÓAM-Ózdi KC NB.I/B-s férfi kézilabda csapata a bajnokság tavaszi folytatására. Nem a megszokott környezetben, a Marosi István Városi Sportcsarnokban készülnek a játékosok, hanem az Újváros Téri Általános Iskola és a Vasvár Úti Általános Iskola tornacsarnokában.

Az első időszakban a fizikai felkészítésen volt és van a hangsúly, de már túlvannak az első edzőmeccsen. Diósgyőri VTK – ÓAM-Ózdi KC 28 – 34. (A miskolci csapat az NB. II Észak-keleti csoportjában harcban áll a feljutásért a Mezőkövesddel.)

Kocsis Csaba vezetőedző elmondta, hogy a keret személyi összetétele nem változott. Gondok azonban vannak. Lestál Martin fogsebészeti problémák miatt nem tud készülni a csapattal. Ennél is nagyobb baj, hogy pénteken Gyimesi Máté keresztszalagja elszakadt, s porcleválása is van. (A magyar válogatott és a Lipcse kapusa, Gulácsi Gábor október 5-én szenvedett hasonló sérülést – mához 3 – 5 hétre kezdheti meg csak a futóedzéseket.) Így valószínűleg az átlövőnkre sem számíthat a tavasszal a szakvezetés.

A felkészülési időszak alatt még két találkozón gyakorol a csapat. Január 18-án (szerdán) Kassára, január 24-én (kedden) Mezőkövesdre látogat el a gárda, hogy minden és mindenki készen álljon a február 3-i bajnoki rajtra.
A HC Kassa a szlovák élvonalbeli bajnokság 5. helyén áll, míg a Mezőkövesd (mint említve volt) az NB. II-ben a DVTK csapatával küzd a bajnoki címért.

Vezetőedzőnk ismertette, hogy a tervek szerint februártól már visszatérhet a gárda a Marosiba, s február 3-i (pénteki), Kecskeméti TE elleni bajnoki mérkőzés is itt kerül megrendezésre. Nagyon fontos a jó rajt. Az első hat mérkőzésen 8 – 9 pont megszerzése a cél. A meglévő 12 pont mellé még kilencet begyűjtve, 21 ponttal nyugodtabban várhatná az ÓAM-Ózdi KC a bajnokság hátralévő részét.

Ennek érdekében fáradozik heti 5 alkalommal a társaság. A szerda esti edzésen az edzői eligazítás után 10 perces egyéni bemelegítés következett. Ezt követően párokat alkottak a játékosok, s forgó színpadszerűen mentek sorba a hat „állomáson”. Az erőgyűjtés érdekében végezték a feladatokat. Volt köztük súlyzózás, hasizom gyakorlat, speciális fekvőtámasz, kötél „cibálás”.) Az edzés következő részében a lábak „kerültek a középpontba” – futóedzés következett. A játékosok többet futottak (időre), mint egy bajnoki meccsen. (Ez főleg a két kapusra volt igaz, de javukra írva, ők is bírták az iramot és a futómennyiséget.) Az edzést nyújtó gyakorlatok zárták.

A keddi gyakorlást követően pedig szerdán irány Kassa.

Kedden délelőtt telefonon sikerült beszélnem Gyimesi Mátéval. Elmondta, hogy a pénteki edzőmeccsen felugrott lőni, a levegőben megtámasztották, s a földre érkezéskor kifordult a térde. Egy szerencsétlen sportbaleset volt. A térde rögtön bevizesedett, s a következő napon nagyon fájt is. Azóta a fájdalom már csökkent, a körülményekhez képest jól van. Ilyen sérülése volt már: tíz éve a másik lábában szakadt el a keresztszalag.

Kedden éppen Berkes István professzor, egyetemi tanárnál járt, aki a műtétet fogja majd elvégezni. A tervek szerint még a héten sor kerül a beavatkozásra.

Átlövőnk, a 23-as mezszámú játékosunk 1991-ben született. A nyáron az átigazolási időszakban igazolt vissza Ózdra. (Korábban már játszott a csapatunkban.) Az ősszel mind a 15 bajnoki mérkőzésen pályára lépett. Összesen 48 gólt lőtt – valamennyit akcióból. Ezzel a házi góllövőlistán a 3. helyen áll. (első Tóth Patrik 95, második Jancsó Nándor 63 góllal.)

Ezúton is minél hamarabbi gyógyulást, mielőbbi visszatérést kívánunk neki.