A legkisebbek fejezték be utolsóként

Június végén befejeződtek a kézilabda sportág 2022-23-as bajnokság küzdelmei. Az utolsó két szombaton az ÓAM-Ózdi KC legfiatalabb játékosai vették birtokba a Marosi István Városi Sportcsarnok küzdőterét.

Az utánpótlással foglakozó szakembereink Lovas Szilárd szakágvezető vezetésével, az eltelt bajnoki év lezárásaként rendezték meg a tornákat. A régió korosztályos csapatait láttuk vendégül. Szakembereink kíváncsiak voltak arra, hogy az elmúlt hónapok munkáját követően a csapatok fejlődése hogyan alakult. Fontos szempont volt az is, hogy a meccsek mellett, után az edző kollégák beszélgethettek, a játékosok között baráti kapcsolatok alakulhatnak ki.

Június 18-án az U8-as korosztály, illetve az U9-es korosztály csapatai léptek a pályára. (A kategória időkorlátai: U8: 2015. január 1 – 2016. december 31; U9: 2014. január 1 – 2015. december 31.)
Az LU 8-as kategóriában a Mezőkövesdi KC, a Sárospataki RKG Alapítvány és a Mezőkövesdi KC-Szentistván fiataljai voltak a vendégeinek.

Az LU9-es korosztályt a sárospatakiak két csapata, a mezőkövesdiek és az ózdiak, az FU9-es korosztály két mezőkövesdi gárda, illetve két ózdi csapat alkotta.

40×20-as kézilabda pályán két szivacs kézilabda pálya került kialakításra, az MKSZ által meghatározott méretekkel. Így egyszerre két pályán párhuzamosan zajlanak a mérkőzések. A 20 X 10 méteres pályán szivacslabdával kétszer tízperces félidőket játszottak a felek. A gólokat nem számolták – így a végén eredményt sem hirdettek.

Június 24-én került sor a zárótornára. Az ÓAM-Ózdi KC két csapata mellett a PVSE Putnok és a Kazincbarcikai KSE fiatal kézisei léptek pályára.

A csatározások végén az utánpótlás csapatok vezető, játékosai jó hangulatban kezdhették meg a nyári pihenőjüket, a feltöltődést a következő bajnoki sorozatra.

Képeinken piros mezben az ÓAM-Ózdi KC FU11 - I. csapata – Zákányiné Bányész Henrietta vezetésével; kék mezben az ÓAM-Ózdi KC II. csapata – Kiss Bence vezetésével; sárgában a Kazincbarcika, piros-fehérben a PVSE.