Felőrölve

Ugyan félidőben még egál volt az állás, a mérkőzés végére már érvényesült a papírforma. 

„A csapaton jól látható a fejlődés. Az az időszak, amikor 2 – 6-ról megfordították az állást, s vezettek is egy ideig - az nagyon rendben volt. Arra kell törekedni, azért kell dolgozni, hogy az ilyen periódusok minél hosszabbak legyenek. Lehetőleg tartsanak 60 percig.”

Ezt a véleményt Barnóczki László, a kilencvenes évek NB I-es ÓKC-jának volt legendás csapatkapitánya fogalmazta meg a mérkőzés végén. Szavaival nem lehet vitatkozni.

A november 4-én, csütörtökön rendezett találkozó kezdetén a csapatok jóformán még nem is üdvözölték a mintegy száz főnyi közönséget, a vendégek már 4 góllal elhúztak (9. perc: 2 – 6). Ekkor Lovas Szilárd edző időt kért. A tanácskozás használt. Védekezésünk fegyelmezettebb, masszívabb lett, s ha a Duna-partiak mégis áttörték, akkor ott volt a kapuban Nagy Péter. Egy negyedóra alatt felzárkózott a csapatunk. A 21. percben Süvöltős Máté egyenlített, majd a következő percben Sápi Dávid a vezetést is megszerezte (12 – 11). A félidő hajrája nagy küzdelmet hozott. Az adok – kapok után a szünetre iksznél vonulhattak a felek (16 – 16).

A második játékrész ugyanúgy kezdődött mint az első. A Dunakeszi 5 perc alatt megint jelentős előnyt szerzett (18 – 21). Lovas Szilárd ugyanúgy időt kért, mint az első félidőben. Ám ez már nem segített. A nagyobb testű, magasabb játékosokból álló vendégek megállították a csapatunkat. Nem sikerültek a lövéseink, s a rendezetlen védelmünk elleni lerohanások eredményesek voltak (47. perc: 22 – 27). A mérkőzés hajrája is az ellenfélnek sikerült jobban, már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Kétser is kettős emberhátrányba került az ÓKC – igaz Szabó Martin ekkor 2 gólt lőtt, s még egy hetest is kiharcolt. Ezzel sikerült csökkenteni a vereség nagyságát (28 – 34.)

ÓAM-Ózdi KC - Dunakeszi 28 - 34 (16 – 16)
Góllövők: Sápi Dávid 6; Kovács Adrián 5; Szabó Martin 5; Panyák Martin 5; Kiss Benc 5; Süvöltős Máté 2.

Az FU 20 II. osztályú bajnokság Keleti csoportjában győzelmével a Dunakeszi továbbra is a 2. helyen áll – 11 ponttal. Az ÓAM-Ózdi KC egyelőre 6 ponttal a hatodik.

Csapatunk legközelebb a 8. fordulóban november 12-án szombaton 13,00 órától Izsákon lép pályára a KIKI-SKFT vendégeként.

20221105 02