Végre győzelem

Nem a legjobb előjelekkel várta az ÓAM-Ózdi KC a december 3-i, BFKA-Balatonfüred elleni mérkőzését. Az utolsó 5 meccsen szerzett egyetlen pontocska, illetve az, hogy a játékosok közül a héten többen is kisebb-nagyobb betegséggel is küzdöttek – nem sok jóval biztattak. Pedig létfontosságúvá vált a szombati két pont begyűjtése. Ez küzdelmes, hajtós meccsen sikerült is.

ÓAM-Ózdi KC - BFKA-Balatonfüred 30 – 25 (15 – 10)
Ózd, 250 néző. Vezette: Sándor György és Szabó Balázs.


ÓAM-ÓKC: Moscoso Péter Carlos - Jancsó Nándor 7, Gyimesi Máté 1, Csépányi Gergő 2, Kovács László 1, Szepesi Noel 3, Veres Balázs 4. Csere: Tóth Patrik 7, Lestál Martin 2, Tóth Márk Patrik 1, Péter Dominik, Molnár Gergő 2, Ménfői Attila. Vezetőedző: Kocsis Csaba.
BFKA-Balatonfüred: Herman Ákos – Fadhle Helmi 2, Vári Márk 2, Mellák Bence Zoltán 2, Tóth Axel 1, Határ Péter 3, Kovács Bence. Csere: Lovistyek László – Kathi Sándor 2, Tóth Levente 8, Valler Kristóf Zoltán, Orbán Benedek 3, Herman Hunor 1, Török-Vida Zsombor 1, Bódi Bence, Tóth Noel. Vezetőedző: Kis Ákos.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/4 – 1/0.

A kék-fekete szerelésben játszó csapatunk egy jó védekezéssel, majd egy rossz támadással kezdte a meccset. A 2. percben kapott gólra hárommal válaszoltunk (6. perc: 3 – 1). A következő ötperces szakaszt ismét 3 – 1-re hoztuk, így a 11. perc végén már 6 – 2 volt látható az eredményjelzőn. Csapatunk határozottan és jól védekezett, a kapuban pedig Moscoso remekelt. A bekapott 2 gól mellett három alkalommal is védett. Időt is kért a fiatalok edzője, a volt válogatott átlövő, Kis Ákos. Vendégeinken ez sem segített. Csapatunk kézben tartotta az irányítást 5 – 6 góllal vezetett. A pihenőre 15 – 10-nél mehettek a felek.

A szünet után rendesen beleállt a meccsbe a Füred. Levente-gólokkal, mármint az ellenfél 89-es mezben játszó Tóth Levente 4 perc alatt lőtt 3 góljával 16 – 13-ra felzárkóztak. A mérkőzés negyedik tíz perc 3 – 4 gólos ózdi vezetéssel haladt a hajrá felé. az 51. percben sikerült Tóth Patrik góljával az ötről a hatra jutni (25 – 19). A fiatalok nem adták fel: sorozatban háromszor találtak a hálónkba (55. perc 25 – 22). Négy perc volt hátra, amikor még mindig háromgólos volt az előnyünk (27 – 24). De az utolsó percben a kapitány Csépányi második gólja lezárta a meccset (30 – 25).

Kocsis Csaba: „Játékosaink közül ma néhányan pályára sem léptek. Volt, aki a betegsége miatt ma otthon maradt. Moscoso Peti pedig olyan teljesítmény nyújtott a kapuban, hogy úgy ítéltük meg, nem kell cserélni. A felvételek alapján próbáltunk felkészülni a játékukból, de egy U21-es csapat esetében ez mindig nehéz. Nem tudhatod előre, hogy ellened ki fog pályára lépni. Két olyan játékosuk is hiányzott, akikkel erősebbek lettek volna. Nagyjából sikerült azon a vezérfonalon végighaladni, amire készültünk. Ez főleg a védekezésünkre igaz. Az első félidőben a jó védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetően volt egy megnyugtató előnyünk. Aztán a szünetről úgy jöttünk vissza, ahogy nem szabad. Rögtön visszahoztuk őket a meccsbe. Még jobban elkezdtek futni, hogy ne a felállt védelmünk ellen kelljen támadniuk. Ez többé-kevésbé sikerült is nekik. Szorossá tették a végjáték közeli időszakot. Szerencsére a végén mi tudtunk újítani, s magabiztos lett így a győzelem. Nagyon fontos két pontot szereztünk.
Van még hátra az idén két mérkőzésünk. Győrben – természetesen – nem mi vagyunk az esélyesek. Nagyon jó csapat otthonában lépünk pályára – teher nélkül, de nem feltartott kézzel. Hátha tudunk meglepetést okozni. Aztán egy nagyon kellemetlen ellenféllel találkozunk, a Vecsés csapatával. Sajnos, már nem itt Ózdon fogadjuk őket, hanem Kazincbarcikán. A két mérkőzésből még pontokat kell szerezni, hogy nyugodtan mehessünk a pihenőre.”

Kis Ákos: „Nem nagyon tudtunk felkészülni erre a mérkőzésre, ezért így elég ad-hoc kézilabdát játszottunk. Az utazásunk is kalandosra sikeredett, későn is érkeztünk. Úgy léptünk pályára, hogy megnézzük, mi jön ki belőle.
A jövő héten nagyon fontos mérkőzésünk lesz, a Salgótarján érkezik hozzánk. Célunk, hogy a héten ellenük felkészüljünk tisztességesen, őket meg tudjuk verni. Fő célkitűzésünk az, hogy meg tudjuk őrizni az NB.I/B-s tagságot, ennek a nagyon fiatal társaságnak.”